Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A dat zece mandate de parlamentari De ce îl protejează PSD pe Mazăre, chiar şi după atacul la adresa lui Ponta?

ro

24 Jan, 2015 00:00 3058 Marime text


Radu Mazăre declara, la începutul acestei săptămâni, la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde era prezent pentru un nou termen în Dosarul Retrocedărilor, că, în opinia sa, Victor Ponta, liderul PSD, ar trebui să demisioneze după eşecul de la alegerile prezidenţiale. „Este o stare de nemulţumire, sunt discuţii despre felul în care este gestionată la nivel central această perioadă post-electorală. Nu mi se pare normal ca atunci când pierzi nişte alegeri să dai vina pe alţii“, a mărturisit primarul municipiului Constanţa. Totodată, Mazăre a menţionat că este supărat pentru că e „arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta şi al lui Mazăre“: „O să discut cu organizaţia din Constanţa şi o să luăm o decizie. În ciuda a ceea ce se spune despre mine, eu nu fac nimic de capul meu“, a subliniat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.

Ieri, Valeriu Zgonea, vicepreşedintele PSD, a declarat că Radu Mazăre nu va fi sancţionat în niciun fel de partid pentru că a solicitat public demisia preşedintelui PSD. „Nu sancţionăm (...). Domnul Mazăre a exprimat un punct de vedere personal, pe care îl exprimă orice membru, nu putem să sancţionăm orice membru care critică conducerea partidului. Există libertatea de expresie“, a explicat vicepreşedintele PSD. Pe de altă parte însă, Zgonea a mărturisit că, din punctul său de vedere, „dezbaterile trebuie să fie făcute în interior, la Comitetul Executiv, la Biroul Permanent, la grupurile parlamentare“ şi abia apoi comunicate în afara partidului.
Aşadar, Radu Mazăre se poate bucura în continuare de ceea ce Zgonea a numit „libertate de expresie“, căci şefii săi pe linie de partid nu-l vor sancţiona nicicum. La cât de liber în exprimare este preşedintele PSD Constanţa, ne-am putea aştepta şi la critici mult mai dure decât cele făcute marţi conducerii centrale.

De ce sunt totuşi liderii centrali ai PSD atât de delicaţi cu preşedintele social-democraţilor constănţeni? Poate pentru că PSD Constanţa, condus de Radu Mazăre, câştigă detaşat alegerile parlamentare, iar 2016 e an electoral, cu alegeri locale şi generale? Poate pentru că, la alegerile din 2012, social-democraţii au bifat zece mandate parlamentare? E drept, după „dezertarea“ lui Remus Cernea din USL şi după „divorţul“ dintre PSD şi PC-ul reprezentat, la Constanţa, de senatorul Mircea Banias, PSD a rămas cu opt mandate parlamentare. Dar chiar aşa, PSD Constanţa şi-a făcut un obicei din a câştiga cele mai multe mandate parlamentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii