Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

3.000 de oameni ies din nou în stradă pentru a protesta „Mazăre trebuie să plece!“

ro

08 Jul, 2014 00:00 3482 Marime text
După ce, la finalul lunii mai, aproximativ 2.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisia primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre - gest fără precedent în cei 14 ani de mandat ai edilului-şef -, iată că evenimentul se repetă. Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP), Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“, Asociaţia „Viitorul pentru Toţi“, Centrul pentru Resurse Civice, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Filiala Constanţa, şi Fundaţia Clubul Părinţilor Plus D anunţă organizarea unei acţiuni de protest vineri, 11 iulie, începând cu ora 15.30. Evenimentul va avea loc, ca şi în luna mai, în faţa Primăriei şi a Prefecturii Constanţa, la protest fiind aşteptate aproximativ 3.000 de persoane.

Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, principalele teme ale protestului de vineri sunt: „nerespectarea legii de către aleşii locali, subfinanţarea învăţământului constănţean, abuzurile faţă de elevi şi studenţi, distrugerea spaţiului verde al municipiului Constanţa, corupţia, minciuna şi manipularea de la nivelul principalelor instituţii administrative constănţene, acapararea Portului Constanţa de către administraţia publică locală“. „Aşteptăm peste 3.000 de locuitori ai Constanţei să participe la marea adunare civilă de vineri, având în vedere situaţia financiară aproape de faliment în care se află oraşul şi lipsa de dialog şi receptivitate a administraţiei publice locale faţă de problemele de zi cu zi ale urbei, coroborate cu inacceptabilul comportament în spaţiul public de care dă dovadă edilul Radu Mazăre“, menţionează cele opt entităţi care anunţă protestul, într-o declaraţie comună.

„Ultima dintr-o lungă listă de nelegiuiri din administraţia Mazăre“

Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, a declarat că sindicaliştii portuari nu renunţă la proteste. „Am spus-o de la început: revenim până atunci când Mazăre va pleca“, menţionează Burlacu. El a precizat că, de data aceasta, protestul nu are ca temă doar posibilul transfer al unui pachet din acţiunile Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor, la administraţia Mazăre. „Înainte de a fi categorisiţi în funcţie de statut social, suntem cu toţii cetăţeni ai municipiului Constanţa, iar paleta noastră de nemulţumiri faţă de actuala administraţie locală este foarte largă“, a subliniat preşedintele FNSP.

Totodată, Mircea Burlacu a declarat: „Preluarea Portului Constanţa este ultima dintr-o lungă listă de nelegiuiri din administraţia Mazăre“. Ce speră să rezolve cele opt organizaţii prin acest protest? „Mazăre trebuie să plece. Să ne lase în pace şi să plece“, a afirmat preşedintele FNSP. Conform declaraţiilor acestuia, protestul de vineri se va desfăşura paşnic şi, speră el, fără incidente. Evenimentul va avea loc între orele 15.30 şi 18.00.
Facem precizarea că am încercat să aflăm punctul de vedere al primarului Radu Mazăre pe marginea protestului anunţat, dar acesta nu a răspuns. În eventualitatea în care o va face, declaraţia sa va fi ulterior publicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii