Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20.000 de constănţeni care refuză să se resemneze şi au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“

ro

28 Jul, 2018 00:00 2124 Marime text
Peste 20.000 de constănţeni au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“.
Strângerea de semnături se derulează până la jumătatea lunii august la Constanţa, susţin reprezentanţii USR care coordonează campania în teritoriu.
 
„20.000 de constănţeni care refuză să se resemneze. 20.000 de semnături care ne dau speranţă. Vă mulţumim pentru această reuşită. Nu ne oprim aici, continuăm #farapenali“, aşa sună anunţul făcut de USR Constanţa.
 
S-a mai depăşit pragul de 20.000 de semnături şi în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Timiş.
Iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice“, susţinută de USR şi grupul Rezistenţa, îşi propune să interzică persoanelor condamnate penal şi care nu s-au reabilitat să ocupe funcţii publice alese. Textul propus instituie o interdicţie temporară ce ar urma să înceteze după reabilitare, amnistia de după condamnare sau dezincriminarea infracţiunii, adică situaţiile care, potrivit legislaţiei penale, conduc la eliminarea tuturor consecinţelor rezultate din condamnare.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă pe masa Parlamentului, este necesară susţinerea a cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele ţării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii