Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportiva din Constanţa Roxana Stan, cerută în căsătorie la Londra (galerie foto + document)

ro

28 Jan, 2020 00:00 7281 Marime text

Tânăra Roxana Stan, din Constanţa, cunoscută pentru aptitudinile sale sportive (a făcut gimnastică artistică, dans sportiv, gimnastică aerobică, karate kyokushin şi fitness), fiind şi instructor sportiv la fitness, se va căsători în 2020.


Roxana are 21 de ani şi este împreună cu alesul inimii sale de numai patru luni, dar acestea nu sunt impedimente în calea unirii destinelor celor doi în acest an, din moment ce se înţeleg de minune, de parcă s-ar şti de o viaţă! Tânăra a fost cerută de soţie la Londra, unde Roxana a avut parte de o frumoasă surpriză! „Emoţionantul moment s-a petrecut când am fost în vacanţă în capitala Angliei. Am spus un mare Da!“, a povestit Roxana Stan. În ultimii ani, acesta a practicat fitnessul, ajungând să concureze, în 2017, şi la Campionatul Mondial de la Bistriţa, unde a ocupat locul 8 la fitness, categoria 16-23 ani, +1,63 m. Ulterior însă, mai multe probleme de sănătate au oprit-o de la sport, dând-o înapoi şi de la activitatea de instructor sportiv la fitness acreditat pe plan naţional, dar şi internaţional.
 

Xena Coach


Roxana face sport de la vârsta de trei ani. A început cu gimnastica artistică, a continuat cu dansul sportiv, iar apoi cu gimnastica aerobică şi cu fitnessul. După care a făcut Karate Kyokushin, disciplină pe care o perioadă a practicat-o în paralel cu fitnessul. Pentru felul în care arată şi pentru spiritul ei de luptătoare, prietenii i-au spus Roxanei „Xena“, precum în serialul TV. Adică Roxana Stan, „prinţesa războinică“ de la Constanţa. Iar de când a devenit instructor sportiv i se zice şi „Xena Coach“.
 

Demonstraţie de Bikini Fitness cu branula pe mână!


În vara anului 2016, Roxana a participat la o demonstraţie de Bikini Fitness cu ocazia întrecerii Strongman de la Mamaia, chiar dacă era bolnavă (suferind de enterocolită), iar pe mâna dreaptă avea branula! Roxana a susţinut atunci un program în faţa publicului alături de Diana Pivniceru şi de Diana Beatrix Oana, această demonstraţie fiind debutul ei la Bikini Fitness. În 2016, a ocupat locul întâi la întrecerea Beach Search Model de la Tiger Classic Bucharest şi s-a clasat pe poziţia a treia la Pro Nutrition, de la Dej, la bikini fitness.
 

Și-a dat jos ghipsul, a concurat şi a ieşit vicecampioană


În 2017, Roxana, sportivă legitimată la Champions Gym CSS5 Bucureşti, a ieşit vicecampioană naţională la fitrness, categoria junioare mici, la întrecerea de la Tg. Mureş, desi cu numai patru zile înainte de concurs suferise o accidentare, în urma căreia s-a ales la piciorul stâng cu un ghips de toată frumuseţea! Participarea la Naţionale părea compromisă, dar ambiţia şi hotărârea au ajutat-o pe tânăra sportive să nu se lase învinsă. „Cu patru zile înainte de concurs, în sala de antrenament, o tipă mi-a scăpat pe picior un disc de 25 de kilograme. Deşi toată lumea, prietenii şi cei din familie, mi-a zis să renunţ la a mai concura la Tg. Mureş, eu nu am dat înapoi. Mama n-a vrut să mă mai lase să merg la competiţie, însă eu am avut o nebunie. Mi-am scos singură ghipsul şi m-am prefăcut că pot să merg fără probleme, ca să îmi dea acordul să concurez. Muncisem un an şi îmi părea rău să renunţ tocmai acum. Plângeam de durere, dar în faţa tuturor râdeam şi spuneam că mă simt bine“, povesteşte tânăra.

Citeşte şi:

„Prinţesa războinică“ Andreea Roxana Stan „Xena“ de Constanţa vrea să urce pe podium la Campionatul Mondial de fitness (galerie foto)

Editorial Fără să suferi, nu poţi deveni campion


Luptătoare la Oyama Club Constanţa Fosta gimnastă Andreea Roxana Stan caută gloria în Karate Kyokushin (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii