Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţia sa, Tania, e fiica unui fost preşedinte al Săgeţii Fotbalistul Vasile Şicu face nuntă mare (galerie foto)

ro

02 Apr, 2015 00:00 10541 Marime text

După o relaţie de patru ani, fotbalistul constănţean Vasile Şicu şi aleasa inimii sale, Tania, şi-au unit destinele la Starea Civilă. Peste puţin timp, pe 10 mai, vor avea loc ceremonialul religios, petrecerea cea mare şi toate celelalte obiceiuri de nuntă întâlnite la aromâni.

Fost junior al Farului, Vasile Şicu (29 de ani) a fost coleg la grupa 1985 de la clubul constănţean cu Nicu Adam, văr primar cu Tania. Când a cunoscut-o pe aceasta, Vasi a fost vrăjit de frumuseţea ei. Şi tânăra l-a plăcut pe fotbalist, astfel că între ei s-a înfiripat dragostea. Cei doi şi-au dat seama apoi, rapid, că nu pot trăi unul fără altul. La patru ani distanţă de la momentul în care Cupidon i-a săgetat adânc, Vasile şi Tania au făcut pasul cel mare: au devenit soţ şi soţie.

La nuntă vor cânta Pindu, Hrista Lupci şi Gică Coadă

Peste o lună şi o săptămână, va avea loc nunta cea mare, petrecerea urmând a fi găzduită de Ten Hotel Colonadelor din Constanţa. Naşii frumoasei perechi sunt soţii Vasi şi Simona Anastasia Arnăutu, din Bucureşti. Mirele va avea mulţi invitaţi din fotbal: majoritatea foştilor componenţi ai echipei de juniori la care a jucat la Farul şi foşti colegi de-ai săi de la Săgeata Năvodari ori jucători de la alte echipe. Nu vor lipsi nici Costa Fălină (nepot al lui Gică Hagi şi antrenor la grupa 2002 de la Academia Hagi), nici fostul mare atacant al Farului şi al Stelei, Marian Popa, unul dintre antrenorii lui Vasile Şicu de la juniorii Farului. Atmosfera va fi întreţinută de nume celebre ale comunităţii artistice aromâne: Pindu, Hrista Lupci şi Gică Coadă. Se anunţă, aşadar, o distracţie pe cinste.

Fratele Taniei este şi el fotbalist


Chiar dacă nu a practicat sportul până acum, Tania Şicu provine dintr-o familie cu legături adânci în fotbal. Tatăl ei, Cristian Costea, a fost preşedinte la echipa Săgeata (până în anul 2010), iar în prezent joacă în întreceri de old-boys. De asemenea, fratele mai mic al Taniei, Iancu (17 ani), este fotbalist la juniorii republicani B ai Farului, unde îl antrenează Ionel Melenco. Vasile Şicu are şi el un frate mai mic, Ionuţ (25 de ani), care, în copilărie, a cochetat cu rugby-ul.

A promovat în Liga 1 cu Săgeata Năvodari 

Vasile Şicu a început fotbalul la FC Farul, cu antrenorul Constantin Mareş, ulterior lucrând sub bagheta lui Marian Popa. De la început a jucat mijlocaş dreapta (post pe care îl interpretează şi astăzi), dar la juniori era folosit şi vârf, iar într-un meci, Marian Popa l-a distribuit şi portar! „Se accidentaseră ambii portari ai noştri şi a trebuit să intru eu în poartă. Am jucat cu Rocar în deplasare şi am câştigat cu 4-1“, povesteşte Vasi. După încheierea junioratului, mijlocaşul a jucat două luni la tineretul Farului, iar apoi a urmat o interesantă experienţă de patru ani la o echipă din Germania. Revenit în ţară, a jucat la Midia Năvodari (un an), la Săgeata (cinci ani), la Callatis 2012 Mangalia (jumătate de sezon). Cu Săgeata, Şicu a promovat în Liga 1, după ce jucase, cu doi ani înainte, şi în barajul de accedere în prima divizie, contra Voinţei Sibiu.

E lider în Tulcea cu Granitul Babadag 

În prezent, Vasile Şicu evoluează pentru formaţia Granitul Babadag, liderul Ligii a IV-a a judeţului Tulcea. „Avem ca obiectiv promovarea în Liga a III-a. Conducem detaşat în clasament şi avem victorii la scoruri mari. Am colegi de echipă mulţi jucători cunoscuţi: Dorel Zaharia, Steli Banoti, Cristian Pantelie, Iulian Răvoiu, Dănuţ Prodan, Ionuţ Lupu, Ştefan Sandu, Marius Şuta, Dumitru Bangheorghe. Antrenor e Mihai Guliu“, spune Vasile Şicu. La Granitul a jucat şi fostul farist Radu Oprea, care acum e plecat în SUA, dar va reveni.

A disputat un amical cu Bayern Munchen! 

Vasile Şicu a jucat în Germania la echipa de ligă inferioară FC Aschheim 1956. A ajuns la acest club prin intermediul unor rude ale sale, a dat o probă, iar a doua zi a semnat contractul. „Mătuşa mea (sora tatălui) e stabilită în Germania de mulţi ani. Unchiul meu a vorbit cu cineva de la club să susţin o probă, iar după test am fost acceptat imediat. Echipa e din Munchen şi funcţionează ca un fel de satelit al lui Bayern Munchen. Când am ajuns eu acolo, FC Aschheim juca în Liga a IV-a. În primul meu an, echipa a retrogradat în Liga a V-a, dar în anul următor am revenit, iar în următoarele două sezoane ne-am clasat pe locurile patru şi şase. Am jucat patru ani acolo şi a fost o perioadă foarte frumoasă. Şi financiar am fost extrem de mulţumit. Am jucat şi un amical cu prima echipă a lui Bayern, pierdut de noi cu 1-13. Am evoluat în acea partidă contra unor jucători celebri, precum Oliver Kahn, Sami Kuffour, Sagnol, Mehmet Scholl, Roque Santa Cruz, Claudio Pizzaro, Lizarazu, dar şi Bastian Schweinsteiger, care era atunci foarte tânăr“, arată mijlocaşul de 29 de ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii