Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a căsătorit cu Amalia Savin Arbitrul Marian Simion, în uniformă militară la cununia sa civilă (galerie foto)

ro

18 Jul, 2015 00:00 6567 Marime text
Arbitrul de fotbal din Constanţa Marian Simion şi-a unit destinele, în această săptămână, cu Amalia Savin, iar, astăzi, cei doi tineri participă la ceremonialul religios şi la petrecerea cea mare.

După o relaţie de patru ani, Marian (27 de ani) şi Amalia (26 de ani) au hotărât să facă pasul cel mare în viaţă şi au rostit „Da!”, la Constanţa, în faţa ofiţerului de Stare Civilă. Cei doi au devenit soţ şi soţie miercuri, iar cum acest eveniment este unul unic, mirele a dorit să fie costumat aparte, purtând o uniformă militară la cununia civilă. La evenimentele de astăzi, tinerilor căsătoriţi le vor fi alături şi mulţi reprezentanţi ai lumii sportului constănţean.

Ceremonialul religios va avea loc de la ora 18.00, la Biserica „Sf. Nicolae” din Constanţa, iar de la ora 20.30, mirii, naşii, socrii şi cei apropiaţi le vor fi gazde primitoare celor pe care i-au invitat la petrecerea de la Complexul Aristocratos din Mamaia. Naşii tinerilor sunt soţii Monica şi Alexandru Duţu, prieteni foarte buni cu Amalia şi Marian. Naşa conduce o firmă de birotică-papetărie, iar naşul este navigator. Se estimează că nunta va beneficia de prezenţa a circa 350 de persoane.

Mirele activează în cadrul Armatei

„Ne bucurăm foarte mult pentru acest eveniment, suntem siguri că va fi unul deosebit de reuşit“, a declarat mirele. Ceremonia civilă s-a desfăşurat într-un cadru restrâns, participând aproximativ 20 de persoane (cei din familie şi câţiva prieteni, inclusiv unii din Anglia). Marian Simion arbitrează din 2002 pe terenurile de fotbal din Constanţa, având categoria I, iar în viaţa de zi cu zi activează în cadrul Armatei, fiind maistru militar clasa a III-a la Marină (artilerie navală şi antiaeriană), la Mangalia. Prin prisma profesiei sale, la cununia civilă a purtat o uniformă militară albă, de oraş. „Am dorit să fie ceva aparte faţă de costumaţia clasică de la acest moment festiv. Mâine însă (n.r. astăzi), şi la biserică, şi la restaurant, voi îmbrăca însă un costum obişnuit de ginerică“, a declarat Marian Simion. La petrecerea de diseară, atmosfera va fi însufleţită de formaţia Estuar din Constanţa.

Ce arbitri vor juca la nuntă

Mirele a invitat la momentul de astăzi atât colegi din arbitraj şi din fotbal, cât şi din Marină. Dintre arbitri nu vor lipsi Marian Carson, Bogdan Bercea, Adrian Stângă, Gabriel Bodnar, Mihai Pericleanu, Ionel şi Florin Nae, Ana-Maria Niţu sau Bianca Giuran. Va fi prezent, în acelaşi timp, Bogdan Chiriţă, managerul Şcolii de Fotbal Farul 2010. De asemenea, cum mireasa lucrează, ca recepţioner, la San-Gym Brick, la nuntă vor veni şi reprezentanţi ai acestui centru constănţean de fitness, cum ar fi instructorul Mădălin Manea. Lui Marian şi Amaliei le vor fi alături în acest moment deosebit din viaţa lor şi alţi doi buni prieteni, soţii Corina şi Alexandru Straton.

Mireasa a făcut balet în copilărie

Tinerii căsătoriţi au oficializat, în această săptămână, o frumoasă relaţie, care dura de patru ani. De altfel, cei doi se cunosc de mici, însă apoi Amalia s-a mutat în altă parte, iar pentru o perioadă, drumurile nu li s-au mai intersectat. Destinul a făcut însă ca cei doi să se revadă, acum patru ani, iar flacăra iubirii s-a aprins. Absolventă, la Constanţa, de Relaţii Internaţionale, Amalia studiază actualmente „Învăţământ şcolar şi preşcolar“, dar urmează şi o şcoală postliceală de asistenţi medicali generalişti. În copilărie, tânăra de 26 de ani a făcut, pentru o scurtă perioadă, şi balet.

Campion naţional la handbal cu CSS1 Constanţa

Marian Simion este arbitru din anul 2002, urmând tradiţia familiei. Atât tatăl său (Dumitru Simion), cât şi fratele mai mare (Mircea, în vârstă de 29 de ani) au îmbrăţişat această „meserie“. Tatăl încă arbitrează la competiţiile de old-boys, iar Mircea a renunţat, dedicându-se domeniului maritim, iar în prezent navigând. Înainte de a deveni arbitru, Marian a făcut handbal (timp de zece ani), la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, unde a lucrat cu antrenori precum Vasile Cordoş, Mihail Făgărăşan sau Lucian Râşniţă. Sub bagheta ultimului, echipa din care făcea parte Marian (centru sau extremă stângă, în teren) a ieşit campioană naţională. „La CSS1 am fost coleg, printre alţii, cu Adnan Bulat, care acum este în Germania“, arată Marian.

Socrul mare e născut de Ziua Armatei Române

Dacă nu ajungea militar, mezinul familiei Simion ar fi urmat şi el, precum fratele său, o carieră în marinărie. „Tata a ţinut mult să urmez domeniul militar. «Trebuie să rămână cineva şi acasă», spunea el, aluzie la faptul că atât eu, cât şi fratele meu am fi fost plecaţi perioade lungi pe mări şi oceane“, spune Marian Simion. Interesant e că Dumitru Simion e născut pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii