Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuntă în handbal. Naşi sunt Andreea şi Nicolae Lipară Alexandra Iovănescu şi Claudiu Subţirică se căsătoresc duminică la Constanţa (galerie foto)

ro

06 Jul, 2018 00:00 7896 Marime text
O nouă nuntă în sportul constănţean. După ce, sâmbătă, 7 iulie, fostul fotbalist Bogdan Boritz şi aleasa inimii sale, Elena Roxana Ignat, îşi unesc destinele, la Constanţa, o zi mai târziu, duminică, 8 iulie, tot în oraşul de la malul mării, vor spune „Da!“ în faţa ofiţerului de la Starea Civilă Alexandra Iovănescu şi Claudiu Subţirică, din handbal.
 
Alexandra Georgiana Iovănescu este fiica regretatului Sevastian Iovănescu (fost mare fotbalist, dar şi fost antrenor şi preşedinte de club, la FC Farul) şi a Simonei Iovănescu (fostă mare handbalistă). Alexandra joacă pivot, iar Claudiu - extremă dreapta, cei doi fiind împreună de şapte ani şi jumătate şi cunoscându-se la Constanţa, prin intermediul handbalului. Ceremonialul civil şi serviciul religios al nunţii lor vor avea loc la o biserică din Constanţa, iar petrecerea, la care, printre invitaţi se numără şi reprezentanţi ai lumii sportului, va fi găzduită de un complex din Mamaia.
 
„Casă de piatră şi victorii multe!”, „Căsnicie trainică, frumoasă şi plină de bucurii şi împliniri!”, „Casă de piatră şi copii minunaţi!” , „Casă de piatră şi fericire!”, au fost câteva dintre urări, în vreme ce Vasilică Păcuraru, pe care Sevastian Iovănescu l-a antrenat mulţi ani la grupa 1987 a FC Farul, a spus: „Super! Felicitări şi Casă de piatră! Sper că vei păstra şi numele Iovănescu, am un foarte mare respect pentru el!”.
 
Alexandra a evoluat în sezonul trecut la echipa din Roman, iar în stagiunea viitoare va juca la Cisnădie. Alte echipe din cariera sa sunt cele din Constanţa, Slobozia, Craiova, Ploieşti sau Timişoara. Claudiu a jucat în sezonul trecut la formaţia din Tg. Jiu. Lansat de CSS1 Constanţa, cu care a fost campion naţional la juniori II, Claudiu a jucat şi la HCM Constanţa sau HC Dobrogea Sud, dar şi la CSM Ploieşti, fiind coleg de club cu Alexandra, care evolua şi ea în acea perioadă la gruparea din Prahova, la formaţia feminină.
 
Alexandra şi Claudiu vor fi cununaţi de soţii Lipară, Andreea Ştefania şi Nicolae, şi ei din Constanţa, naşa (fostă Dincu) fiind handbalistă la Minaur Baia Mare. A început handbalul la CSS1 Constanţa, a jucat pe litoral şi la Tomis şi CSU Neptun, iar în ţară şi la CSM Slobozia, CSM Craiova, CSM Ploieşti, HCM Roman sau Dunărea Brăila. Andreea a fost cerută de soţie pe 12 februarie 2015, înainte de startul partidei CSM Ploieşti - Dunărea Brăila, în sala Olimpia, în faţa tuturor spectatorilor. A fost o cerere de căsătorie inedită, Nicolae venind de la Constanţa cu câţiva prieteni şi beneficiind de „complicitatea“ oficialilor de la clubul ploieştean. Andreea şi Nicolae au devenit soţ şi soţie în iulie 2016.
 
Citeşte şi:
 
Antrenorul Ion Crăciun - „Ne batem cu oricine“ Victorie de moral pentru handbalistele de la CSU Neptun

Handbaliştii Claudiu Subţirică şi Bogdan Tudorache, în lotul României pentru Campionatul Mondial
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii