Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naşul e campion de lupte Spectacol cu motociclişti la nunta fostului fotbalist George Spânu (galerie foto)

ro

27 Oct, 2015 00:00 7242 Marime text

 
Fost luptător şi fotbalist, tânărul constănţean George Gabriel Spânu (26 de ani) a făcut pasul cel mare în viaţă, căsătorindu-se cu aleasa inimii sale, Narcis - Leila Talip
 
Atât mireasa, cât şi mirele sunt împătimiţi ai motoarelor, astfel că de la nuntă nu puteau lipsi prieteni de-ai lor motociclişti, alături de care George şi Narcis au făcut mai multe poze inedite. Luptele greco-romane au fost primul sport pe care l-a practicat mirele, el jucând apoi fotbal la Palatul Copiilor Constanţa, în perioada junioratului. În prezent, George Spânu activează în cadrul forţelor armate.
 
George Gabriel şi Narcis-Leila alcătuiesc un cuplu de trei ani. S-au cunoscut prin intermediul unui motociclist, prieten comun, iar acum au spus „Da!“ în faţa ofiţerului de la Starea Civilă Constanţa. Ceremonialul religios s-a desfăşurat la Biserica „Sf. Mare Mucenic Mina“, iar apoi nuntaşii (în jur de 300 de persoane) au petrecut la complexul Bavaria Blu, în Mamaia.

Dansul mirilor pe o melodie a lui Mariah Carey


„A ieşit foarte frumos. Ne bucurăm că toată lumea s-a simţit minunat. Mulţumim pentru prezenţă şi pentru gândurile bune“, a declarat George Sârbu. La nuntă, distracţia a fost întreţinută de două formaţii, iar tinerii căsătoriţi au prezentat dansul mirilor pe acordurile melodiei „My All“ a lui Mariah Carey. La miezul nopţii, mireasa a picat în mâinile hoţilor, iar George a plătit pentru răscumpărare o sticlă de votcă şi una de whisky.

Căşti moto în podul de flori


Narcis e motociclistă cu acte în regulă de vreo cinci ani, iar această pasiune o împărtăşeşte şi George. Mai mulţi prieteni ai celor doi, motociclişti, au fost prezenţi în ziua nunţii acasă atât la mire, cât şi la mireasă, iar apoi i-au însoţit pe cei doi mai departe. Spectacolul motoarelor turate şi cel al frumoaselor costume au fost admirate de toţi cei care i-au văzut. La Starea Civilă, George şi Narcis s-au fotografiat alături de motociclişti, dar au făcut poze şi pe motocicletă. Moment inedit şi atunci când tinerii căsătoriţi au ieşit din sediul Stării Civile. Apropiaţii au alcătuit imediat podul de flori, între care şi-au făcut loc şi câteva… căşti moto.

Naşul şi finul, pasiune comună


Frumoasa pereche a fost cununată de soţii George şi Carmen Iordache, părinţii lui George Iordache fiind naşii de botez ai mirelui. Naşul şi finul sunt de vârste apropiate şi buni prieteni, legaţi în plus şi de o pasiune comună: luptele greco-romane. Ambii au practicat acest sport, la Constanţa, cu antrenorii Ioan Giuglea şi Valentin Dobrin. George Iordache a fost campion naţional la întrecerile cluburilor şcolare, vicecampion naţional de cadeţi şi medaliat de trei ori cu echipa, de două ori la cadeţi şi o dată la juniori. De asemenea, naşul de cununie al lui George Spânu a fost şi component al lotului naţional de juniori.

Ilhan Mustafa - „Sunt băieţi deosebiţi“


După lupte, George a făcut fotbal, activând la grupa 1989/1990 de la Palatul Copiilor Constanţa, care a fost pregătită de antrenorul Ilhan Mustafa. George juca mijlocaş dreapta, iar la Palat a evoluat pe toată perioada junioratului. El şi colegii săi alcătuiau un grup unit, iar relaţia lor de prietenie s-a păstrat şi odată cu trecerea timpului.
 
În fiecare final de an, foştii coechipieri şi antrenorul lor se reunesc şi deapănă amintiri. „Băieţii au păstrat legătura, au rămas camarazi, corespondează şi pe Facebook. Şi-au făcut şi o echipă de mini-fotbal, cu care participă la competiţii. Grupa 1989/1990 a fost una dintre cele mai bune ale mele de la Palatul Copiilor. Avem multe amintiri frumoase. Eram la luptă mereu cu echipa 1989 a Farului, antrenată de Lucian Marinof, o formaţie de excepţie, care avea mereu câştig de cauză. Am devenit însă vicecampioni naţionali, la Roşiorii de Vede, la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, când copiii erau în clasa a şaptea. Ei au învăţat toţi într-o clasă, până într-a opta, la Şcoala 12. Sunt băieţi deosebiţi şi realizaţi. Mulţi dintre ei au terminat facultăţi“, a spus Ilhan Mustafa, fost director al Palatului Copiilor.

Coechipier cu fostul stelist Vlad Rusu


Din acea grupă, în afară de George Spânu, mai făceau parte fotbalişti precum Vlad Rusu (care joacă acum la Petrolul Ploieşti, dar a evoluat şi la Steaua, FC Viitorul sau Clinceni), Cătălin Creţu, Diner-Paic Ablalim (fiul antrenorului de box Ferodin Ablalim), Adnan Mustafa, Adrian Buşu, Andrei Paris, Alexandru Bercaru, Erol Emurla, Vlad Dică, Alexandru Sterea, Andrei Ţoţovînă, Cosmin Văduva, Alexandru Pârţac, Adrian Ilie, Alexandru Constantin, Nicuşor Roşu, Bogdan Ţifrea, Cosmin Cealâcu, Ionuţ Hanganu, Ionuţ Ignat, Bogdan Hampu, George Papagheorghe sau Alexandru Puşchilă. După Palatul Copiilor, George Spânu a jucat o perioadă şi la echipa Cariocas Constanţa, iar în prezent activează în cadrul forţelor armate, pe fregata „Mărăşeşti“, cea mai mare navă de război construită în România. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii