Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naş de cununie este selecţionerul României Antrenoarea Elena Sebe a sărbătorit, la Constanţa, nunta de argint (galerie foto)

ro

22 Sep, 2015 00:00 6335 Marime text
Moment deosebit în viaţa soţilor Elena şi Cristian Sebe, care au marcat împlinirea a 25 de ani de căsătorie. Antrenoare valoroasă de tenis de masă, Elena Sebe activează la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi la mai multe loturi feminine ale României.

Elena şi Cristian Sebe şi-au reînnoit jurămintele cu ocazia nunţii de argint. La slujba de la biserică, cei doi i-au avut alături, pe lângă fiica lor, Anamaria, pe naşii de cununie, Viorel (antrenor de tenis de masă la LPS şi selecţioner al lotului de senioare al României) şi Mariana Filimon (fostă campioană naţională la handbal), şi pe psihologul Mioara Şincan, cu care conlucrează cei de la tenis de masă, atât la LPS, cât şi la loturile României.

Născută la Brăila, Elena a venit în Constanţa în anul 1980, ca sportivă, urmându-l, la câţiva ani distanţă, pe antrenorul Viorel Filimon, cel care o pregătise şi la Galaţi. Era o tânără liceană, iar Constanţa avea să-i devină noua casă, oraşul în care s-a consacrat ca sportivă şi apoi ca antrenoare şi unde s-a stabilit. Sub bagheta lui Filimon, a făcut parte din echipele de junioare şi senioare ale Constanţei, promovând în diviziile ambelor categorii de vârstă. În anul 1987, a devenit antrenoare, iar din anul 1990 activează la Centrul Olimpic de la Constanţa, cu o întrerupere de doi ani (1998 - 2000), perioadă în care acesta nu a funcţionat. În anul 2004, a fost numită antrenoarea loturilor naţionale de cadete şi junioare, iar apoi a lucrat la selecţionata junioarelor, până în 2010.

Toată lumea o ştie de „Liliana“ sau „Lili“


În prezent, pregăteşte talentele LPS-ului (la fabrica de campioni a Constanţei, alături de Viorel Filimon şi de ceilalţi colegi), activează în continuare la Centrul Olimpic de pe litoral, este antrenoare principală la lotul de mini-cadete al României şi îl secondează pe Viorel Filimon la lotul de senioare. Deşi prenumele antrenoarei este Elena, toată lumea o ştie de „Liliana“ sau „Lili“, aşa cum îi spunea Viorel Filimon încă de când era mică. Elena Sebe le-a adus României şi Constanţei peste 100 de medalii la Campionatele Mondial şi European.

Elena şi Cristian au fost colegi de liceu


La Constanţa, Elena şi-a găsit şi sufletul pereche, Cristian, alături de care a întemeiat o frumoasă familie, împlinită pe deplin prin rodul dragostei lor, Anamaria, o frumoasă domnişoară care acum are 24 de ani şi este campioană europeană de tenis de masă. De profesie navigator, Cristian a făcut lupte în tinereţe (lucrând cu antrenorul Constantin Ofiţerescu). Cristian şi Elena au fost colegi de liceu în clasa a XI-a şi a XII-a, învăţând în clase diferite la Liceul Industrial numărul 4 din Constanţa. Paradoxal, nu s-au cunoscut aici, ci peste patru ani de la încheierea studiilor liceale, prin intermediul unor prieteni comuni. Fericita relaţie a celor doi a fost încununată, firesc, de căsătorie, iar cei care i-au cununat au fost cine alţii decât bunii prieteni Viorel şi Mariana Filimon. „Cei 25 de ani au trecut foarte repede. A fost o perioadă extrem de frumoasă. Ne-am înţeles foarte bine încă din prima zi. Ne bucurăm că o avem pe Anamaria, un copil deosebit, care ne-a luminat vieţile“, a spus Elena Sebe.

În sala de antrenament de când era un prunc


Anamaria îi calcă cu hotărâre pe urme mamei sale, fiind o excelentă jucătoare, dublă campioană europeană de junioare, multiplă campioană naţională şi medaliată la întrecerile internaţionale. A început practicarea tenisului de masă la şapte ani, însă este de mult în lumea acestui sport, Elena Sebe luând-o cu ea în sala de antrenament încă de când Anamaria era un prunc. Produs al şcolii de vedete de la LPS, tânăra Sebe este campioană continentală cu echipa României şi la dublu feminin, cucerind aceste titluri în ultimul ei an de juniorat. Pe lângă aceste două medalii, cele mai importante din vitrina sa cu trofee, Anamaria a mai urcat de multe ori pe podiumurile internaţionale, la întrecerile de anvergură, iar pe plan intern este multiplă campioană naţională şi medaliată, la toate categoriile de vârstă. Primul titlu intern l-a cucerit la vârsta de zece ani.

Jucătoare în Bulgaria şi profesor la LPS


Tânăra a jucat şi în Turcia, la Bursa Buyukşehir Belediyespor, având o contribuţie însemnată la obţinerea de către această formaţie a medaliilor de argint în campionat şi în Cupa Turciei. În prezent, activează în Bulgaria, la un club din Varna, dar reprezintă în competiţiile interne şi CS Farul Constanţa. În plus, de curând a fost încadrată ca profesor în corpul tehnic de la LPS, obţinând această calitate în urma unui examen. Anamaria, care a devenit astfel colegă cu mama sa, este absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Craiova şi a studiilor de masterat. În 2013, constănţeanca a fost port-drapelul României la Jocurile Mondiale Universitare de Vară de la Kazan (Rusia).

„Sunteţi un model de cuplu pentru tinerii de azi“


„La mulţi ani cu ocazia nunţii de argint! Sunt atât de mândră că sunt copilul vostru! Mă învăţaţi numai lucruri bune şi mă ocrotiţi. Nu vă pot mulţumi îndeajuns pentru toate acestea. Vă urez ani mulţi şi liniştiţi!“, a fost mesajul Aneimaria adresat părinţilor săi, la ceas aniversar. „Anamaria ne transmite mereu mesaje frumoase“, s-a bucurat, încă o dată, mama sa. Elena şi Cristian au fost felicitaţi cu ocazia fericitului eveniment şi de mulţi prieteni şi apropiaţi. „Să trăieşti 25 de ani alături de aceeaşi persoană este o realizare. Un timp încărcat de momente frumoase, de împliniri, dar şi de provocări şi încercări. Sunteţi un model de cuplu pentru tinerii de azi. Vă felicit şi vă urez multă sănătate!“ (Adina Manu), „La mulţi ani, dragilor, să fiţi la fel de frumoşi şi la 50! Vă iubim şi vă pupăm!“ (Iulia Adam), „Să vă dea Dumnezeu, şi vouă, şi naşilor, multă sănătate, să sărbătoriţi şi nunta de aur împreună! La mulţi ani fericiţi!“ (Lizeta Dinu) şi „La mulţi ani şi frumoşi ani împreună, dragilor!“ (Luminiţa Mariana Puiu), au fost câteva dintre mesaje.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii