Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirele - jonglerii cu mingea şi „striptease“ Camerunezul Parfait Ripert a jucat găina la nunta fotbalistului Eduard Iridon (galerie foto + video)

ro

09 Dec, 2014 00:00 8411 Marime text
Tinerii din Medgidia Eduard Raul Iridon şi Seigean Sali şi-au unit destinele. Cum Edi este şi fotbalist, la petrecere a avut invitaţi şi câţiva prieteni din lumea sportului-rege, care au făcut un adevărat spectacol
 
După cinci ani de când au devenit un cuplu, Eduard Raul şi Seigean au făcut pasul cel mare în viaţă, continuându-şi, ca soţ şi soţie, fericita şi plina de iubire relaţie. Nunta a avut loc la Medgidia, la Complexul Luxor, unde 220 de persoane s-au distrat pe cinste. Atmosfera a fost însufleţită şi de recitalul Marei Crucianu, micuţa din Medgidia care a făcut senzaţie la „Next Star“.
 
Fundaş central sau mijlocaş la închidere la Danubius Rasova, Eduard Raul Iridon a avut plăcerea să-i aibă alături la nunta sa pe fotbaliştii Romeo Cătălin Lupu, Parfait Ripert, Bogdan Voinilă (de la Unirea Topraisar), Eugen Anuţă (de la CS Peştera), Marian Crâşmaru, Costin Haas (de la Progresul Medgidia), Elian Barbu şi Radu Mirică (de la Danubius Rasova). De la eveniment nu a lipsit nici directorul sportiv de la CS Peştera, Alexandru Mocanu, un alt prieten bun de-al mirelui. Edi şi Seigi i-au avut naşi pe Alina şi Valentin Cantor, prieteni vechi din Bucureşti, iar cavaleri de onoare au fost trei dintre fotbaliştii participanţi la nuntă, Romeo Lupu, Paf Ripert şi Bogdan Voinilă. „Multe emoţii, câteva lacrimi şi multă fericire. Cuvintele sunt de prisos“, a descris mireasa, pe scurt, trăirile de la Starea Civilă. Eduard (30 de ani) şi frumoasa Seigean (28 de ani) au spus un „Da!“ hotărât în faţa primarului municipiului Medgidia, Marian Iordache.

Moment deosebit cu Mara Crucianu, senzaţia de la „Next Star”

„A fost un eveniment deosebit. Ne bucurăm că toată lumea s-a simţit excelent. Am petrecut până în zori. Alături de prieteni, totul e superb. Am avut şi muzică pe toate gusturile, diversificată. A cântat inclusiv Mara Crucianu, care e nepoata unui prieten de-al meu“, a declarat mirele. În vârstă de 7 ani, Mara Crucianu este din Medgidia şi a uimit România cu talentul ei artistic. În 2013, a ocupat locul întâi (la secţiunea 6-8 ani) la Festivalul Naţional „Steluţele Mării“ de la Constanţa, iar la finala „Next Star“ a ridicat juriul în picioare cu o horă moldovenească. „Mara este o păpuşă de fată, care ne-a încântat cu melodii populare“, a spus mireasa. Şi celelalte genuri muzicale de la nuntă s-au bucurat de aprecierea invitaţilor. „Au fost şi multe orientale frumoase“, a declarat Daniela Dumitru. Edi şi Seigi, perechea serii, au interpretat dansul mirilor pe melodia lor favorită, „You and I“ a lui John Legend.

Paf Ripert a chiuit şi a jucat bătuta moldovenească

Nuntaşii au gustat şi momentul în care a fost jucată găina. Dansatorii au avut o prestaţie de senzaţie. Printre ei s-a aflat şi camerunezul Gustave Parfait Bruno Ripert Njoya (23 de ani), care a venit în România în 2009, la studii. A urmat „Petrochimia“ la Universitatea „Ovidius“ şi, cum era şi fotbalist, a evoluat şi la diferite echipe din campionatele judeţene, ultima fiind Unirea Topraisar. În urmă cu aproape două luni, a părăsit România, mergând în Germania, pentru a-şi continua studiile. „Good-bye, Paffycule. Unirea Topraisar îţi urează multă sănătate şi baftă multă acolo. Mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru echipă“, a postat Romeo Lupu, pe Facebook. „Sunt la Dusseldorf, de o lună şi ceva. Momentan, învăţ limba, iar peste şase luni voi intra la master, la Petrol şi Gaze“, a declarat Parfait. Cei care au dansat găina la nuntă au fost două domnişoare, prietene de-ale lui Seigean (Adriana Ion şi Alexandra, partenera lui Marian Crâşmaru) şi doi băieţi, Paf şi Andrei Mesu (din partea mirelui). „Fiind o nuntă mixtă, am vrut să îmbinăm tradiţiile. Cei care au jucat găina au purtat straie româneşti, dar şi tătăreşti. Iar Paf a fost pata de culoare. A avut o costumaţie specială“, a spus Eduard Iridon. Evoluţia lui Parfait a fost apreciată în mod deosebit de participanţi. „Pentru cine nu a fost prezent, închipuiţi-vă un băiat simpatic din Africa, ce cântă şi joacă bătuta moldovenească şi care chiuie în limba română pe lângă găina gătită mireasă. A fost o nuntă multiculturală, unde toţi ne-am distrat perfect“, a povestit Carmen Iridon. „Păi cum, noi nu mai ştim să gătim găina? Suntem cel puţin experte“, s-a mândrit Alexandra.

Robert Iconaru - „Ce seamănă Edi cu Cristiano Ronaldo!“

Nuntaşii au avut parte de surpriză după surpriză. Chiar şi ginerică s-a aflat într-o asemenea situaţie, când soţia sa i-a pregătit un moment fotbalistic, la care au „complotat“ şi Radu Mirică, Elian Barbu, Alexandru Mocanu şi Lucian Lelcu, un prieten comun din Medgidia, care nu e fotbalist, dar căruia îi place mult acest sport. În costumul de gală de la nuntă, mirele a participat la o scurtă sesiune de pase (făcând şi duble, şi jonglerii cu mingea) alături de Mirică (îmbrăcat în echipamentul echipei turce Fenerbahce Istanbul, pe care îl mai poartă şi la meciuri), Barbu şi Lucian Lelcu. În joc s-au prins apoi şi mireasa, dar şi alţi invitaţi, iar mirele a fost pus să povestească cum a bătut el odată un penalty, rămas celebru. „Pasiunea lui, fotbalul“, a motivat Seigean surpriza. „Superbă mireasă. Pasiunea lui Edi nu este mingea, ci această minunată femeie“, a fost de părere Carmen Iridon. „Fundaşul de fier“, l-a apreciat pe Eduard Romeo Lupu, în vreme ce Robert Iconaru a constatat: „Ce seamănă Edi cu Cristiano Ronaldo!“

Hoţii i-au cerut mirelui o monedă de 1 ban

La miezul nopţii, mirele a constatat că mireasa i-a dispărut. Aceasta fusese furată de fotbalişti, de câteva prietene de serviciu de-ale lui Seigi şi de o pereche din Constanţa, Adriana Ion şi partenerul ei. Mireasa a fost dusă la un bar din Medgidia, iar la întoarcere, alesul inimii ei a fost pus să satisfacă următoarele cerinţe ale hoţilor: o monedă de 1 ban, un „striptease“ şi două sticle de whisky. Mirele a făcut tot ce i s-a cerut fără să crâcnească. „Nu aveam la mine o monedă de aşa mică valoare, dar m-a ajutat un prieten. Iar striptease-ul a fost unul simbolic, mi-am dat jos doar haina“, a spus Edi. La imaginea de la nuntă a miresei a contribuit şi Roxana Creţu (make-up artist), iar fotografiile i-au aparţinut lui Bogdan Agache.

Edi şi Seigean lucrează în domeniile farmaceutic şi IT

Eduard Raul şi Seigean sunt împreună de cinci ani. S-au cunoscut într-un club din Medgidia, chiar de Moş Nicolae. În prezent, sunt stabiliţi la Bucureşti, prin prisma serviciului. Edi lucrează la un depozit farmaceutic, unde e gestionar, iar Seigi activează la o companie multinaţională din domeniul IT. Chiar dacă a părăsit Constanţa, Eduard nu a ieşit şi din fotbal, jucând în continuare, în fiecare weekend, la echipa din Rasova. Edi a început fotbalul la CSS Medgidia, cu antrenorul Eugen Vartic. După ce a încheiat junioratul la acest club, fotbalistul a mai activat, în afară de Danubius Rasova, la formaţiile Electrica, Medgidia şi CS Peştera.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iridon beatrice 08 Dec, 2014 23:02 Ati fost minunati!!sunteti minunati!! Sunteti o raza de soare in viata mea!!va iubesc mult 😚😚sa traiti pana la adanci batraneti!!multumesc ziarului de constanta!