Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mălina Milea, campioană la gimnastică A cântat o doină, topită de dorul mamei, care lucrează la Spitalul Județean Constanța (galerie foto + video)

ro

11 Apr, 2020 00:00 7210 Marime text

Criza coronavirusului a adus printre oameni distanțarea socială. Părinți, copii, bunici și nepoți stau departe unul de altul, fiecare la casa lui, acolo unde e cazul, în aceste vremuri grele. Unii nu s-au mai văzut de mult timp, iar dorul e mare. Această suferință  le-a atins sufletele și surorilor gemene Mălina și Iulia Milea, din Constanța, foste gimnaste.

Mama lor, Petrica, lucrează ca infirmieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța și, cum stau în locuințe diferite, nu s-au mai putut vedea în ultimul timp, de peste o lună. Pentru a-și mai alina dorul, Mălina a cântat o doină și a postat-o pe Facebook, dedicație la adresa mamei sale. Tânăra de 20 de ani știe cât de mult îi plac Petricăi aceste cântece, îi cânta și când era mică, iar acum a dorit ca această doină să stabilească o punte sufletească între surori și mamă, să le aducă una lângă alta și altfel decât fizic, dacă, momentan, coronavirusul le-a împiedicat să se mai vadă față în față.

„Minune de față mi-a dat Dumnezeu!“


Mălina a cântat o strofă din „Săracă copilărie“, o doină bănățeană: „Săracă copilărie / C-o fost și n-o să mai fie / C-am fost tinerel copil, măi / Și-acum mi-s un om bătrân, măi / Sărac tinerețea mea , măi / Nu știu ce-am făcut cu ea, măi / Că la târg nu am vândut-o / Păi nici la birt nu am beut-o“. „Minune de față mi-a dat Dumnezeu!“, a fost reacția, în lacrimi, a mamei la doina interpretată de Mălina. „Te iubesc, mamă!“, a răspuns fosta gimnastă. 

Scrie și poezii 


Emoționantul episod este grăitor pentru sensibilitatea surorilor Milea. Acestea au fost campioane de gimnastică, s-au pregătit și la lotul național de la Deva, dar la 17 ani au fost nevoite de renunțe la gimnastică. În prezent, activează ca instructoare de fitness la o sală din Constanța, dar, grație frumuseții lor și a unei prezențe scenice deosebite, sunt și modele, la Blizzard Fashion Constanța. O perioadă au fost și instructoare de dans. Planurile lor de viitor vizează și o carieră în armată, pe care vor să o înceapă la anul. Totodată, Mălina scrie poezii și speră să găsească sprijin de undeva pentru a putea scoate un volum de versuri. 

Trofeu cucerit la Concursul Național de Talente „Liga Campionilor“


Talentul artistic al Mălinei Milea a dus-o pe aceasta și pe scena Concursului Național de Talente „Liga Campionilor“, de anul trecut, de la Constanța, unde a cucerit trofeul, la grupuri, alături de Aura Bolozan, care a acompaniat-o când fosta sportivă a cântat melodia Andrei „Iubirea schimbă tot“. Mălina a fost urmărită atunci, cu emoție, din tribună, și de mama sa, Andra fiind una dintre artistele preferate ale Petricăi.

A obținut trei medalii de aur la un campionat național


Chiar dacă nu mai fac gimnastică, acest sport le-a rămas în suflet Mălinei și Iuliei. „Mi-e foarte dor de gimnastică. Fac și acasă, nu pot sta“, spune Mălina, care își aduce aminte cu mare plăcere și de un concurs, Campionat Național Școlar, unde a cucerit trei medalii de aur, la sol, la sărituri și la individual compus. Când s-au înscris la gimnastică, surorile Milea au fost incluse în grupa Nicoletei Profir, iar când aceasta a plecat, au fost transferate la grupa Mirelei Szemerjai. Cele două au lucrat la Constanța și cu Sorin Bechir, Cătălin Meran, Mădălina Hârbu și Dana Sofronie.   

Sursa foto: Facebook (Mălina Milea)

Citește și:

Constănţence care se pregătesc la lotul României de la Deva Gimnastele CSS1 şi ale CS Farul, medaliate la Naţionalele de junioare

Lotul naţional de la Deva s-a îmbogăţit cu şase gimnaste de la CSS1 Constanţa

Evoluţii remarcate pentru gimnastele constănţene la Naţionale

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii