Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Kira, fiica lui Gică Hagi, în costume tradiționale aromâne, vechi de 120 de ani. Unul i-a aparținut poetei Kira Iorgoveanu!

ro

12 Aug, 2020 00:00 4680 Marime text
  • „Women from different cultures through the eyes of make-up“, proiect care o are alături și pe Kira Hagi.
  • Kira spune că e foarte important e să nu îți uiți rădăcinile.
 
Actrița Kira Hagi, fiica lui Gică Hagi, a participat la un proiect de promovare a tradițiilor și obiceiurilor aromâne, „Women from different cultures through the eyes of make-up“. Tânăra de 24 de ani a îmbrăcat mai multe costume aromâne, printre care și o rochie de mireasă, dar a și purtat semnul crucii pe frunte.

Kira Hagi a postat mai multe imagini pe Instagram, oferind și amănunte despre inițiativa culturală. „«Women from different cultures through the eyes of make-up» este un proiect spectaculos, inițiat de doua tinere super talentate, Naomi Guttman și Dana Eliza Șerdean! Pe lângă faptul că am învățat despre simbolistica machiajului din cultura bunicilor și străbunicilor mei, am avut ocazia să port costume tradiționale aromâne, vechi de 120 de ani! Unul dintre costume a aparținut fabuloasei poete aromâne Kira Iorgoveanu! Ce onoare! Mulțumesc din suflet pentru această ocazie neașteptată și mulțumesc #sutsataarmănească pentru că are încredere în mine să fac parte din acest gen de proiecte, care îmi amintesc mereu cât de important e să nu îți uiți rădăcinile!“, a menționat Kira Hagi. 

„Începe să-mi placă foarte mult“


„Poate nu v-ați convins că pot să fiu o autentică țărăncuță aromâncă. Din același proiect, «Women from different cultures through the eyes of make-up», iată-mă într-o altă ipostază, în costumul tradițional «Fârșerot»! Începe să-mi placă foarte mult, să nu vă mirați dacă o să mă vedeți pe stradă îmbrăcată așa“, a fost un alt mesaj al fetei lui Hagi. „Observați cele 7 diferențe dintre mine și o autentică țărăncuță aromână din ramura «Gramusteni», care a trăit acum o sută de ani. Nu vă chinuiți, nu există!“, a mai postat Kira.

Imaginile au fost preluate de pe Instagram (Kira Hagi); foto - Dana Eliza Șerdean

Ctește și:

Kira Hagi „M-aţi făcut să fiu mândră de numele meu şi, mai ales, de naţionalitatea mea!“

Campanie. Simona Halep şi Kira Hagi, mesaje speciale în armâneşte „Ca să nu uităm cine suntem şi cine o să fim“ (video)

   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii