Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Iubita mea mică şi cuminţică!“ Botez cu ursitoare pentru fetiţa rugbystului Mihăiţă Zainea, de la CS Năvodari

ro

01 May, 2015 00:00 6487 Marime text
Fetiţa lui Mihăiţă Zainea, unul dintre rugbyştii divizionarei secunde CS Năvodari, a fost creştinată. Bebeluşul a primit prenumele Ingrid-Maria, iar petrecerea de botez a cuprins şi un moment cu ursitoare, care i-a emoţionat pe părinţi.
  
Peste o săptămână, comoara lui Mihăiţă şi a Georgianei Zainea (primul lor copil) va împlini trei luni. Tatăl şi mama sunt topiţi după ea, după cum în al nouălea cer de când s-a născut fetiţa sunt şi bunicii ei, naşii (Emil şi Clara Mereuţă) şi toţi cei apropiaţi. Botezul s-a desfăşurat la Constanţa, iar la petrecere au participat 70 de persoane.
 
„Ingrid Maria a fost foarte cuminte. Doar la biserică a plâns puţin, când a fost băgată în apă“, a spus tatăl, care are 26 de ani, iar la CS Năvodari joacă mijlocaş la grămadă. Mama fetiţei, Georgiana, este directoarea creşei din Eforie.

La botez au petrecut şi Bogdan Petreanu, şi Iulian Zapan


„Evenimentul a decurs foarte bine. Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în acest moment deosebit din viaţa noastră şi a fetiţei noastre“, a mai spus fericitul tătic. Petrecerea a durat opt ore şi jumătate, iar cei prezenţi au urmărit cu atenţie şi cu plăcere momentul ursitoarelor. Mihăiţă a avut alături şi doi foşti colegi de echipă, Bogdan Petreanu şi Iulian Zapan. Tatăl lui Mihăiţă, Gheorghe Zainea (52 de ani), e şi el om de sport, practicând rugby-ul, iar apoi fiind arbitru. Mihăiţă a preluat ştafeta sportivă de la Gheorghe, iar acum i-a predat-o fiicei sale, care are body-uri în chip de tricouri de rugby, în mai multe culori (atât pentru meciurile de acasă, cât şi pentru deplasare!). „Ingrid-Maria e foarte cuminte. Nici nu simţim că avem copil mic în casă“, îşi laudă rugbystul prinţesa.

„E superbă, să vă aducă numai bucurii!“


Prietenii şi apropiaţii s-au întrecut în mesaje de felicitare pe Facebook la adresa fetiţei şi a părinţilor. „Să vă trăiască prinţesa!“, „Sănătate, fericire şi multe împliniri. E o comoară!“, „Să vă trăiască, e foarte frumoasă, ca un îngeraş!“, „Uuuuuu! Ce prinţesă frumoasă! Pupăm picioruşele pufoase!“, „Frumoasă, şi scumpă, şi dragă!“, „E superbă, să vă aducă numai bucurii!“, „Iubita mea mică şi cuminţică!“, „Păpuşă mică!“, „O, Doamne, ce frumuseţe! Felicitări!“, „Să trăiască sănătoasă, fericită şi norocoasă, cu mulţi bani şi restul vine de la sine! Să aveţi tot norocul din lumea asta!“, au fost câteva dintre mesaje.

Povestea prenumelui Ingrid


Primul prenume al fetiţei a fost ales de mamă şi are o poveste specială. „Înainte să rămână însărcinată, Georgiana a visat într-o noapte o fetiţă care se uita la ea şi care i-a spus: «Pe mine mă cheamă Ingrid»! Impresionată şi marcată de acest vis, soţia mea a decis ca, dacă primul nostru copil va fi o fetiţă, să o cheme Ingrid. Al doilea prenume, Maria, vine de la fetiţa naşei“, a povestit Mihăiţă Zainea. Rugbystul şi Georgiana s-au căsătorit în 2013. Tinerii soţi vor ca micuţa să nu fie singurul copil al lor, îşi doresc şi un băieţel, ca să aibă pereche.

Mihăiţă Zainea e triplu campion european şi dublu campion naţional


Mihăiţă a început rugby-ul la vârsta de opt ani, la Farul Constanţa. Primul său antrenor a fost Nicuşor Dinu. Ca tânăr rugbyst, a mai evoluat la LPS Constanţa, dar şi la Cleopatra, cu care a obţinut medalia de bronz la Naţionale. Evoluţiile deosebite ale lui Mihăiţă, atât ca mijlocaş la grămadă, cât şi ca centru, nu au rămas neobservate de selecţionerii loturilor naţionale ale României, de juniori, iar apoi de tineret. Convocat constant, constănţeanul a contribuit la cele trei medalii de aur obţinute de tricolori la Campionatul European, la categoriile de vârstă până în 18 ani, până în 19 ani şi până în 21 de ani. De asemenea, cu Naţionala Under-20, Mihăiţă a ocupat locul patru la Campionatul Mondial. Pe plan intern, rugbystul de 26 de ani este campion naţional la rugby în 7 (cu Farul), campion naţional universitar (tot la rugby în 7), iar la rugby în 15 a cucerit două medalii de bronz, cu Farul în prima ligă şi cu CS Năvodari, în eşalonul secund. Cu câteva sezoane în urmă, Mihăiţă a evoluat şi la echipa CSM Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii