Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I-a oferit inelul în spectacol de artificii Antrenorul Enis Murtaza şi Nesrin Faic s-au logodit pe Podul Galata (galerie foto)

ro

24 Jan, 2015 00:00 11992 Marime text


Fostul handbalist constănţean Enis Murtaza, în prezent antrenor la grupele de juniori şi mini-handbal ale HCM, i-a produs o mare fericire iubitei sale, Nesrin Faic, când, în chiar primele minute ale anului 2015, i-a cerut mâna. Fericitul eveniment a avut loc la Istanbul şi a fost minuţios pregătit de Enis, Nesrin având o imensă şi fericită surpriză.

Revelionul 2015 le-a oferit clipe de neuitat lui Enis şi lui Nesrin. Tehnicianul de 36 de ani a socotit că acest moment al trecerii dintre ani este cel mai nimerit prilej pentru a-i dărui inelul de logodnă alesei inimii sale. Cei doi au făcut parte dintr-un grup de opt persoane care au petrecut Anul Nou la Istanbul. Când orologiul a bătut ora 0.00, când focurile de artificii au înfrumuseţat cerul şi când clinchetul cupelor de şampanie au anunţat Anul Nou, Enis a scos inelul.

În bazar, Enis şi-a jucat rolul la perfecţie



Cei doi îndrăgostiţi se aflau pe Podul Galata, în mijlocul prietenilor, toţi petrecând de Revelion într-un club din apropiere. Văzând darul lui Enis, Nesrin a simţit că se sufocă de fericire. Nu se aştepta. Cu două zile înainte, frumoasa pereche de etnie tătară fusese într-un bazar, iar, de fiecare dată când ajungeau pe lângă vitrinele cu inele, Enis trecea în grabă mai departe, prefăcându-se neinteresat. „Mai ai răbdare până la vară“, suna invariabil răspunsul antrenorului la dorinţa fierbinte a iubitei sale de a scurta cât mai mult perioada până când cei doi aveau să devină logodnici. Însă din partea lui Enis nu era decât o interpretare magistrală a rolului pe care şi-l rezervase în filmul „Inelul de logodnă“, o producţie plină de iubire, la finele căreia Nesrin a plâns de fericire, pe Podul Galata. Iar emoţiile i-au cuprins şi pe însoţitorii celor doi, Adriana Roşca, familia Refi (Sezen şi Ergun), Sebastian Taus şi naşii lui Sezen şi ai lui Ergun, care au aplaudat „scena“. „Felicitări, un moment de neuitat!“, a spus Sezen.  

Nesrin - „Am zis Da cu o emoţie copleşitoare, cu speranţă în suflet şi cu lacrimi de fericire“



„Aveam pregătit inelul de vreo trei luni. Aşteptam însă o ocazie specială. Am hotărât să mergem de Revelion la Istanbul, cu ocazia mini-sejurului din Turcia făcând şi câteva târguieli pentru apartamentul pe care ni-l amenajăm la Constanţa. Nesrin îşi dorea de mult inelul. La un moment dat, mă gândeam să i-l ofer la un meci al HCM-ului, la o tombolă, în care ea, chipurile, fiind câştigătoare, urma să primească un tricou, transformat, ulterior, în mâna mea, în inel. Însă, până la urmă, am zis că emoţia era foarte mare, în faţa unei săli pline, aşa că m-am gândit la alt scenariu. Iar când s-a ivit oportunitatea petrecerii Revelionului de la Istanbul mi-am dat seama că acesta era cel mai nimerit prilej. A fost o conjunctură fericită“, a declarat Enis Murtaza. Pe 1 mai 2015, cei doi împlinesc trei ani de când sunt împreună. Nunta va avea loc în luna septembrie a acestui an, iar tinerii s-ar bucura mult să-i aibă naşi pe soţii Nanu (Răzvan şi Silvia), bărbatul fiind un vechi prieten al lui Enis şi fost coleg de echipă. „Am zis Da cu o emoţie copleşitoare, cu speranţă în suflet şi cu lacrimi de fericire, într-un loc romantic, alături de prieteni!“, a spus şi viitoarea mireasă.        

„Totul făcut ca la carte. Bravo, domn profesor!“



Vestea logodnei le-a adus multă bucurie şi prietenilor, şi celor apropiaţi, care nu au mai contenit cu felicitările. „Să fie cu noroc!“ (Ana-Maria Moldoveanu Constantinescu), „Felicitări! Sunteţi perfecţi şi vă potriviţi maxim“ (Arabela Manea), „Ce romantic eşti, Enis! Te admir, bravo ţie!“ (Iolanda Manole), „Mă bucur pentru voi, sunteţi o pereche super, vă pup!“ (Gulendan Refi), „Totul făcut ca la carte. Bravo, domn profesor!“ (George Inta), „Casă de piatră şi copii mulţi şi frumoşi!“ (Mihai Alex Moldoveanu), „Felicitări, Nes dragă! Să fiţi sănătoşi şi să vă iubiţi toată viaţa!“ (Dana Negip), „Sunteţi preferaţii mei, vă pup cu drag!“ (Nejla Dervis), „Felicitări! Hayirli olsun, Allah nazardan saklasin!“ (Ebru Omer), „Mulţi ani plini de iubire, până la adânci bătrâneţi!“ (Filis Abdula), „Dragii noştri, ne bucurăm nespus. Dragostea învinge toate obstacolele. Să fie într-un ceas bun, să fiţi sănătoşi şi fericiţi! Iubiţi-vă mult!“ (Cristina Pavlov), „Să aveţi parte de înţelegere şi de iubire toată viaţa!“ (Elena Galan), „Bravo, Enis, felicitări, Nes! Să fiţi fericiţi şi plini de viaţă aşa cum sunteţi acum!“ (Ionuţ Oselinsche), „Frumos început de an! Să fie într-un ceas bun!“ (Mihai Andreea), „Să aveţi parte de o viaţă presărată numai cu momente frumoase!“ (Georgiana Aldea), „Felicitări, Enis, meriţi toată fericirea din lume!“ (Denis Vuap Cadâr), „Casă de piatră, o căsnicie fericită, multă iubire, înţelegere şi noroc în tot ceea ce doriţi să realizaţi!“ (Liuba Stănescu), „Să vă respectaţi şi să vă iubiţi la fel de mult şi peste 100 de ani!“ (Marius Cenuşe) sau „Să vă bucuraţi unul de celălalt în orice moment! Multă sănătate şi împliniri în noul drum împreună!“ (Cristina Alexandru), au fost numai câteva dintre urări.          

Enis Murtaza are patru titluri de campion naţional



Enis Murtaza a început handbalul la vârsta de zece ani, la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 Constanţa, cu antrenorul Vasile Cordoş. Ulterior, a lucrat şi cu Mihail Făgărăşan. La juniori, Enis a obţinut două titluri de campion naţional (unul cu Cordoş, unul cu Făgărăşan pe banca tehnică), la ambele turnee finale, dar şi la un al treilea, în care CSS1 a ocupat doar locul opt (din opt echipe), tânărul centru fiind declarat cel mai bun handbalist! Ca senior, a obţinut tot două titluri naţionale, cu HCM Constanţa, echipă unde a jucat în două rânduri, prima dată fiind antrenat de Mihail Făgărăşan şi Ion Crăciun, iar apoi de regretatul Zoran Kurteş. Enis Murtaza a evoluat şi la Steaua, dar şi la CSM Medgidia, cu Ion Crăciun antrenor. Ultimii doi ani ai carierei şi i-a petrecut la HCM, de unde s-a retras din activitatea de jucător la 32 de ani.

„HCM mini-handbal, o parte din sufletul meu!“



Din teren a trecut apoi (în 2011) pe banca tehnică, în calitate de antrenor la grupele de juniori şi mini-handbal ale HCM. Este de două ori finalist cu echipa sa, la Campionatul Naţional de juniori. Enis este foarte dedicat muncii pe care o depune cu copiii în cadrul proiectului juvenil de la clubul constănţean. „HCM mini-handbal, o parte din sufletul meu!“, îi place lui Enis să spună. La grupă sunt aşteptaţi în continuare copii între 7 şi 12 ani, care se pot prezenta de luni până vineri, la ora 17.30, la sala de sport a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros“ (strada Barbu Ştefănescu Delavrancea numărul 55, Constanţa).    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pavlov Cristina 23 Jan, 2015 23:51 Daca eu,straina de eveniment m.am emotionat pana la lacrimi citind articolul,ma intreb"Ce.a fost oare in sufletul celor doi indragostiti?"Felicitari Dl.Profesor,felicitari Nes!Casa de piatra!!!Multumim pentru articol,Dl.Bocai!7