Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost căpitan la Farul Rugbystul Cristian Munteanu, de la echipa franceză Beauvais, s-a căsătorit la Constanţa (galerie foto)

ro

08 Jun, 2016 00:00 15558 Marime text


Sportivul Cristian Munteanu şi aleasa inimii sale, Elena, au devenit soţ şi soţie. Cei doi au avut la nuntă invitaţi atât din ţară, cât şi din străinătate, din rândul cărora nu au lipsit rugbyştii
 
Constănţeni get-beget, Cristian şi Elena sunt împreună încă din liceu, cunoscându-se la Grupul Şcolar „George Emil Palade“, unde au fost colegi. Au 11 ani împreună, iar de curând au făcut pasul cel mare în viaţă. Cei doi sunt legaţi de o mare iubire, iar încă de la începutul relaţiei lor s-a văzut limpede că sunt făcuţi unul pentru celălalt. Nu degeaba diferenţa de vârstă dintre ei e de numai trei zile, ambii fiind născuţi în anul 1989, Cristian - pe 10 mai, iar Elena - pe 13 mai.
 
După ce au spus „Da!” în faţa ofiţerului de Stare Civilă, tinerii căsătoriţi au urmat serviciul religios la Biserica „Sf. Mare Mucenic Mina“, iar seara au petrecut alături de invitaţi la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanţa. Tânăra familie a fost cununată de soţii Anca, naşul, Ionuţ Cornel, jucând rugby cu mirele, cu ani în urmă, la echipa Cleopatra Mamaia.
 
Cristian şi Elena au avut la nuntă 230 de invitaţi, dintre care nu au lipsit bunii prieteni ai mirelui - reprezentanţii lumii rugby-ului. Printre ei: Cristian Brănescu (pe care Cristian l-a avut antrenor la Cleopatra, CSM Bucureşti, Farul şi în Franţa), Iulian Zapan, Bogdan Petreanu, Mihăiţă Zainea, Marian Pârvu, Cristian Cornei, Ionuţ Puişoru (care o să îi fie fin lui Cristian), Florin Gorun, Alexandru Trandafir, Alexandru Vâlcu, Valentin Ivan, Claudiu Popescu, Radu Bădărâcă, Gabriel Bucevschi, Iany şi Nicu Lascu, Ionel Badiu (actuali sau foşti rugbyşti).

Elena e medic la Amiens

Au fost prezenţi şi invitaţi străini, francezi (doi colegi de-ai lui Cristian şi trei antrenori de la actuala sa echipă, Beauvais Rugby Club, din Federale 2), dar şi colegi şi colege (o asistentă congoleză, bulgari, francezi) din partea miresei, care e medic în Franţa, la Amiens. Cristian şi Elena au avut plăcerea să o aibă alături şi pe handbalista Diana Petrescu, viitoarea soţie a lui Claudiu Popescu.

Dansul mirilor, pe melodia „Je t'aime“

„A fost o atmosferă super la nuntă. Formaţia Melody din Bârlad ne-a ţinut foarte bine în priză. Am rămas plăcut impresionaţi de recitalul, de programul, dar şi de surprizele lor. S-au şi costumat, s-au deghizat…“, a povestit Cristian Munteanu.
 
La miezul nopţii, rugbystul a rămas fără mireasă, în rolul hoţului intrând un unchi al Elenei. „Pentru răscumpărare, i-am adus tot ce mi-a cerut, şi nu mi-a fost uşor să găsesc, de pildă, pufuleţi, salam feliat sau pateuri. În schimb, am avut şi eu o dorinţă, în glumă. Unchiul Elenei fiind de etnie maghiară, i-am cerut să cânte Imnul Naţional! În timpul cântecului, m-am alăturat şi eu, dar şi întreaga nuntă“, a râs Cristian. Tinerii căsătoriţi au interpretat dansul mirilor pe melodia „Je t'aime“ a Larei Fabian, culegând aplauze la scenă deschisă.

Medalii la juniori cu formaţia Cleopatra Mamaia

Cristian Munteanu a început rugby-ul la vârsta de 12 ani, la Farul Constanţa, cu antrenorul Marian Nache. Ulterior, a continuat junioratul la Cleopatra Mamaia, iar la Farul s-a întors în primul an de seniorat. A mai evoluat apoi la CSM Bucureşti (un sezon), din nou la Farul (trei ani), devenind şi căpitan al echipei, după care a plecat în Franţa. Întâi a evoluat la o formaţie din Federale 1, apoi a mers la Beauvais, cu care a promovat din Federale 3 în Federale 2.
 
„Cel mai bun loc ocupat cu Farul a fost patru. Nu am avut noroc, deşi echipele erau valoroase, am prins perioade grele din punct de vedere economic“, a arătat sportivul, care a cucerit în schimb două medalii naţionale (argint şi bronz), la juniori, cu formaţia Cleopatra.

A jucat la Constanţa în tricoul României

La echipa din Franţa, Cristian joacă în linia a doua, iar din când în când, şi numărul 8. Cu echipa naţională Under-18 a României a fost folosit însă şi pilier la Campionatul European (grupa a doua valorică). Cristian Munteanu s-a clasat de două ori pe locul întâi la Europene (grupa a doua) cu România Under-18 şi Under-19, iar la Mondiale (tot al doilea eşalon valoric) a fost pe primul loc în clasament cu România Under-20. Constănţeanul a jucat însă şi la echipa naţională de seniori a României.
 
„Am debutat la Cluj, contra Portugaliei, dar m-am aflat pe teren şi la Constanţa, la meciul cu Belgia. Reprezintă mult pentru mine această partidă, susţinută pe terenul pe care am debutat în rugby“, arată Cristian, care are evoluţii (cu rezultate bune, contra unor adversari valoroşi) şi în tricoul echipei Lupii Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii