Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul Goal-keeper-ul Cătălin Căbuz și antrenorul de portari, Ștefan Preda, sunt născuți în aceeași zi

ro

24 Jun, 2020 00:00 2899 Marime text
  • Cătălin Căbuz este multiplu campion național de juniori.
  • În 2019, a participat la Euro U-21, la care România a disputat semifinala.
  • Ștefan Preda a disputat aproape 300 de meciuri în Liga 1, cucerind campionatul și Cupa României.


Goal-keeper-ul de la FC Viitorul Cătălin Căbuz și antrenorul de portari al echipei constănțene, Ștefan Preda, și-au serbat zilele de naștere, ei fiind născuți în aceeași zi, dar la distanță de 26 de ani unul de altul.

Dacă „Spiderman“ din poarta Viitorului a împlinit 24 de ani, Preda, fost internațional al României, a ajuns la o cifră rotundă, 50 de ani. „La mulți ani, Cătălin! La vârsta de 24 de ani, îi dorim multă sănătate, fericire și împliniri în tricoul Viitorului!“ și „Antrenorul nostru cu portarii, Ștefan Preda, împlinește 50 de ani. Îi dorim cât mai multe parade frumoase și meciuri fără gol primit ale elevilor săi. La mulți ani, nea Fane!“, au fost urările din partea FC Viitorul adresate celor doi, al moment aniversar.
 

Cel mai bun portar din ultimii patru ani

Născut la Avrig, în județul Sibiu, Căbuz este în Academia Hagi din 2009 și este multiplu campion național de juniori. A fost internațional de juniori și a făcut parte din lotul României Under-21, care a disputat semifinalele la Campionatul European din tineret din Italia, anul trecut. După încheierea junioratului, Cătălin Căbuz a fost împrumutat de FC Viitorul la FC Cisnădie, CSM Rm. Vâlcea, Chindia Târgoviște și FC Hermannstadt, cu ultima promovând în Liga 1 și adunând, mai apoi, un sezon pe prima scenă fotbalistică a țării. A debutat în Liga 1 pe 21 iulie 2018, la meciul Hermannstadt - Sepsi Sf. Gheorghe 1-0. Pe grupul de Facebook „Uniți pentru Viitorul“, dedicat susținătorilor echipei constănțene, a fost lansat un sondaj pentru desemarea celor mai buni jucători ai formației constănțene din ultimii patru ani. În urma voturilor, câștigător a ieșit Cătălin Căbuz, care a fost urmat în preferințele fanilor de Victor Râmniceanu, Alexandru Buzbuchi, Valentin Cojocaru și Arpad Tordai. La trei zile după Căbuz, a împlinit 24 de ani și un alt component al FC Viitorul, fundașul Paul Iacob.
 

A făcut parte din lotul României la Mondialul din 1994

De loc din Ploiești, Ștefan Preda are 290 de meciuri în Liga 1, în cariera sa de senior evoluând la Petrolul Ploiești, Dinamo, Astra, U Craiova, FC Argeș, Unirea Urziceni și Chimia Brazi. A cucerit atât campionatul, cât și Cupa României, de mai multe ori, și a fost convocat și la echipa națională, făcând parte din lotul României care a participat la Campionatul Mondial din 1994. În 2008, a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute în fotbal.

Sursa foto: FC Viitorul


Citește și:

Cătălin Căbuz, desemnat cel mai bun portar al FC Viitorul din ultimii patru ani

Antrenorul cu portarii de la FC Viitorul Ştefan Preda a susţinut cursul practic UEFA Goalkeeper Pro

Ştefan Preda, noul antrenor cu portarii de la FC Viitorul




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii