Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Primele victime ale vremii reci, oamenii străzii

ro

20 Dec, 2018 00:00 1824 Marime text
Coduri galbene de vreme severă, ninsori, ploi, iarnă în toată regula. Altfel le resimţi din căldura propriei case. Aceste fenomene meteo au fost resimţite şi de oamenii străzii, care au ajuns, din păcate, şi la deces din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
 
Oamenii străzii reprezintă invizibilitatea socială. Ei ajung să fie total ignoraţi de familie, ceea ce îi conduce la gesturi necugetate. Tot ei ajung să-şi piardă reperele spaţio-temporale. Este cumplit să nu ai o casă, o familie, să trăieşti pe străzi.
 
Tot mai mulţi oameni ajung în stradă. Ne întrebăm tot mai des: oare de ce? Întreprinderi închise, economii epuizate, datorii, victime ale diverselor escrocherii şi lista poate continua.
O vorbă veche spune: nu te grăbi să judeci un om dacă nu îi cunoşti povestea. Şansele de recuperare ale unui om care a petrecut mult timp pe stradă sunt minime.
 
Reinserţia profesională e dificilă, motiv pentru care statul în stradă tinde să se cronicizeze. Istoric vorbind, au existat în toate timpurile oameni lipsiţi de adăpost, acest aspect fiind o formă de trai, din pricina unei stări cronicizate de sărăcie.
 
Dar, din păcate, aceşti oameni fără adăpost pot comite gesturi disperate şi se pot transforma într-un pericol pentru cei din jur. Unii dintre ei refuză să meargă în adăposturile special oferite de primării.
 
În concluzie, rezolvarea oricărei probleme începe prin înţelegere şi acceptare şi oferirea de ajutor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii