Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După nuntă, a jucat contra lui Francesco Totti Florin Pătraşcu, de la Farul, s-a căsătorit şi s-a stabilit la Constanţa (galerie foto)

ro

20 Feb, 2015 00:00 9799 Marime text
Fotbalist cu o inimă mare, sufletist şi luptător, Florin Pătraşcu s-a întors la Farul după cinci ani de la ultima sa prezenţă în tricoul „marinarilor“. Formaţia constănţeană i-a rămas în suflet, după ce la Farul a debutat în prima ligă şi a cunoscut multe momente frumoase. Născut la Braşov, jucătorul a devenit practic constănţean, ataşându-se de oraşul de la malul mării, unde s-a stabilit şi s-a căsătorit.
 
Chiar dacă, în vara lui 2010, Florin Pătraşcu a părăsit FC Farul, Constanţa a rămas casa sa. La figurat, dar şi la propriu, pentru că aici locuieşte şi aici s-a însurat, în urmă cu trei ani, cu Ana-Maria, o frumoasă constănţeancă. Cei doi tineri s-au cunoscut într-un grup de prieteni, pe când Florin juca la Farul. După o relaţie de trei ani, au devenit soţ şi soţie, rostind „Da!“ în faţa ofiţerului de stare civilă pe 20 mai 2012, la Constanţa. Pătraşcu devenise între timp jucătorul Astrei Ploieşti.

La petrecerea desfăşurată la Complexul Aristocratos, mirele a avut invitaţi mulţi colegi din fotbal. Nu au lipsit Constantin Budescu, Alexandru Măţel, Kehinde Fatai, Valerică Găman, Alexandru Maxim, Adrian Vlas, Alberto Cobrea, Codruţ Lircă, Alexandru Stan, Gabriel Enache, Alexandru Ţigănaşu, Claudiu Voiculeţ, Alexandru Grigoraş, Marius Soare, Pestana „Paulinho“, Octavian Popescu, Cristian Pantelie, Eugen Crăciun sau Bogdan Topor. Cu ultimul Florin s-a întâlnit şi în urmă cu două zile, cu ocazia amicalului Farul - Înainte Modelu, Topor fiind acum fundaş central la echipa călărăşeană.

Ana-Maria activează la clinica unde s-a tratat şi Mihai Trăistariu

Cu atâţia fotbalişti, la nuntă se putea încinge lejer şi un meci de fotbal. În plus, şi naşul, Claudiu Tudor, e tot jucător, fiind coleg cu Florin la Astra şi la Poli Iaşi. „Înainte de relaţia naş - fin, ne uneşte o strânsă legătură de prietenie. Ne avem ca fraţii“, spune Florin.
La nuntă, în crucea nopţii, acesta s-a trezit fără mireasă. Aşa cum e obiceiul, Ana-Maria a fost furată de mai mulţi prieteni, care au alcătuit gaşca hoţilor. Printre altele, Florin a fost pus să-i facă o declaraţie de dragoste alesei inimii sale. Fotbalistul s-a descurcat de minune, fiind bucuros să spună şi cu glas tare, în faţa atâtor oameni, cât de mult îşi iubeşte soţia. În prezent, Ana-Maria, care are 25 de ani, este medic dentist la o clinică stomatologică din Constanţa, unde s-a tratat şi interpretul Mihai Trăistariu. Florin Pătraşcu are 28 de ani.

Titular în faţa lui Totti, Osvaldo, Pjanici sau Bojan 

La scurtă vreme după nuntă, pe 14 iulie 2012, Florin a disputat, în Italia, un amical de gală, contra celebrei AS Roma. Florin se transferase de la Astra la CS Tr. Severin, echipă care, fiind în pregătire în Italia, a susţinut o partidă cu Roma. Pătraşcu a fost titular, ca mijlocaş în faţa apărării, în sistemul 4-1-4-1, şi a jucat tot meciul, printre cei cu care s-a confruntat aflându-se inclusiv Francesco Totti, legenda clubului roman! Echipa din capitala Italiei a câştigat cu 2-0 (Burdisso 42, Lopez 65), iar antrenorul Zdenek Zeman a folosit jucătorii: Lobonţ (46 Stekelenburg) - Rosi (55 Lucca), Burdisso, Heinze, Taddei - Pizarro (63 Verre), Florenzi (46 Perrotta), Pjanic (55 Marquinho) - Lamela (46 Lopez), Osvaldo (55 Borriello), Totti (37 Bojan).

Florin Pătraşcu - „Meciul vieţii“ 

„A fost o onoare pentru noi să disputăm această partidă, cu atât mai mult cu cât AS Roma a jucat cu prima echipă. Am disputat meciul vieţii. Partida s-a jucat la baza de pregătire a Romei, fiind prezenţi câteva mii de spectatori, care se călcau în picioare pentru un autograf de la vedetele Romei. Când am intrat noi pe teren, nici nu am fost băgaţi în seamă, pe când, atunci când a ieşit Totti la încălzire, fanii mai-mai să rupă gardurile ca să-l atingă. Legenda Romei e un idol nu numai la formaţia capitolină şi în Italia, ci şi în întreaga lume. Am avut emoţii, dar am încercat să jucăm cât mai bine. Şi ne-am prezentat onorabil, zic eu. La început, ne gândeam cum va fi să-l atacăm pe Totti, dacă nu cumva ne va ascunde mingea. Jucător enorm, extrem de iubit. Cred că, dacă l-am fi accidentat, lumea ne-ar fi expulzat din Italia!
La final, a fost nebunie, spectatorii au pătruns pe teren. În această îmbulzeală, n-am putut face schimb de tricouri cu cineva. Însă cea mai frumoasă amintire ne-a rămas în suflet şi a fost acest meci. Ne-am salutat, în schimb, ca români, cu Bogdan Lobonţ“, a povestit Florin Pătraşcu, impresionat şi de faptul că, la începerea partidei, deşi era amicală şi se juca la o bază mică, jucătorii ambelor echipe au intrat pe teren ţinând copii de mâini.

Florin crede în viitorul Farului 

Sosit la Farul în 2007, de la FC Bihor, fotbalistul de 1,84 m, care joacă fundaş central sau mijlocaş la închidere, a evoluat la Constanţa între 2007 şi 2009 şi în sezonul 2009/2010, debutând în prima divizie pe 12 august 2007. La Farul a jucat atât în Liga 1, cât şi în Liga a 2-a (imediat după retrogradare). Celelalte echipe din cariera sa de până acum, în afară de FC Bihor, Farul şi CS Tr. Severin, au fost Delta Tulcea, Astra, Poli Iaşi, CS Mioveni, CSU Craiova şi Săgeata Năvodari. La echipa din Bănie era al doilea căpitan (după Pleşan), având o contribuţie însemnată, din teren, la promovarea în Liga 1.
Din această iarnă a revenit la Farul. „Înapoi la Farul, de ce nu? La această echipă am debutat în Liga 1 şi aici am trăit cele mai frumoase momente din viaţa mea de fotbalist. Trebuie să punem umărul şi să facem tot ce ne stă în putinţă să ne ridicăm în clasament, iar situaţia să se schimbe. Trebuie să strângem rândurile. În ierarhie, ocupăm o poziţie care nu e demnă de această echipă. Eu cred în viitorul Farului. Clubul are tradiţie şi niciodată nu va muri“, a declarat Pătraşcu.
 
Sursa foto meci AS Roma - CS Tr. Severin: Facebook (AS Roma)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristi 21 Feb, 2015 00:02 Casa de piatra, Florine! Salutari din inimia Olteniei, de la un fan al Universitatii Craiova!