Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cunoscutul muzician l-a cununat pe campion Sensei Samir Regep, din Constanţa, body-guard-ul lui Adrian Daminescu (galerie foto)

ro

16 Sep, 2015 00:00 11160 Marime text
Samir Regep, instructorul principal de la secţia de Kempo a Clubului Sportiv „Bogdan Ciubotariu“ din Constanţa, este prieten bun cu Adrian Daminescu. Cei doi se cunosc de 20 de ani, iar cântăreţul i-a fost şi naş de cununie fostului luptător.

Actualmente în vârstă de 47 de ani, Samir Regep povesteşte că, în 1995, Adrian Daminescu a apelat la serviciile sale pentru un concert la Constanţa. Samir conducea o firmă de protecţie şi pază, iar interpretul l-a ales chiar pe el să-i fie gardă de corp la respectivul eveniment. Ulterior, cei doi au rămas buni prieteni, iar Daminescu l-a şi cununat. Prin intermediul cântăreţului, care s-a născut la Timişoara, dar a crescut la Constanţa, Samir Regep a cunoscut multe dintre vedetele muzicale ale României, atunci când acestea veneau la mare, vara, la Daminescu.

„În 1995, Adrian Daminescu a susţinut un concert la Teatrul de Vară Mamaia, ocazie cu care a lansat şi un CD. Cântăreţul a venit la firma mea de pază, cerând oameni pentru asigurarea bunei desfăşurări a concertului. Când m-a văzut, muzicianul mi-a spus că a auzit de mine şi m-a întrebat dacă nu vreau ca garda lui de corp să fiu chiar eu. Am aflat că el a făcut karate shotokan şi că m-a văzut la un concurs, plăcându-i evoluţia mea. Astfel a început colaborarea noastră, punându-se bazele unei prietenii care durează şi astăzi“, povesteşte Samir Regep, fost luptător, posesor de centură neagră (3 Dan în Kempo-K1 şi 4 Dan în Kick-Boxing).

Egalul lui Jimmy Mitchell şi campion în Turcia


Instructorul principal de la CS „Bogdan Ciubotariu“ Constanţa era un sportiv în vogă în acea perioadă, iar când l-a cunoscut pe Adrian Daminescu, avea 27 de ani. Între 1991 şi 1993, Samir Regep a fost de trei ori campion naţional de kickboxing. Meciul său de căpătâi rămâne cel cu americanul Jimmy Mitchell (campion mondial patru ani la rând şi prezentat drept cel care l-a învins pe Jean-Claude Van Damme). Partida s-a desfăşurat pe 18 septembrie 1992, la Constanţa, şi s-a încheiat la egalitate, tânărul Samir, care avea 24 de ani, rezistându-i în ring valorosului său adversar. La 26 de ani, Samir a câştigat un turneu în Turcia. „Eram în vacanţă în această ţară şi am văzut la TV reclama de la competiţie. M-am înscris şi am câştigat, primind 3.000 de dolari. În acel moment, mai aveam doar 200 de dolari la mine, astfel că, graţie premiului de la turneu, mi-am prelungit vacanţa“, povesteşte Samir Regep.

Cum i-a devenit naş


Aflând că luptătorul urma să se însoare, Adrian Daminescu i-a propus să-i fie naş de cununie, iar Samir a acceptat cu bucurie, nunta având loc peste doi ani, în 1997. „Am fost de multe ori la casa lui Adrian Daminescu de la Constanţa, cunoscând-o şi pe mama lui, soprana Aznif Elisabeta Daminescu. Tatăl cântăreţului, Constantin Daminescu, cunoscut compozitor si dirijor, a fondat Teatrul de Operă de la Constanţa“, arată Regep Samir. Din 1995, luptătorul constănţean i-a asigurat protecţia lui Adrian Daminescu la multe evenimente, cei doi rămânând buni prieteni. „Şi acum, când mai ajunge la Constanţa, apelează la mine. Fotografia în care apar alături de Adrian Daminescu este realizată, pe 2 iunie 2007, la nunta unui prieten, Emilian Macarie, care era şeful de la Căpitănia Portului“, spune instructorul principal de la CS „Bogdan Ciubotariu“.

„Vom lupta într-un lighean cu apă“


„Ca fost practicant de karate shotokan, Adrian Daminescu a făcut şi un antrenament cu mine pe plajă. Îmi aduc aminte şi de o glumă. Eu nu ştiu să înot şi, cunoscându-mi frica de apă (de care mă tem la fel de mult ca de injecţie), Adrian m-a provocat la un meci, spunând că mă va învinge sigur. «Cum?», m-am mirat eu. «Vom lupta într-un lighean cu apă», a râs el“, declară Samir Regep. Frecventând cercul lui Daminescu, luptătorul s-a întâlnit şi cu multe persoane celebre din muzica românească. „La el acasă i-am cunoscut pe Horia Moculescu, pe Gabriel Cotabiţă, pe Angela Similea, pe Mirabela Dauer sau pe Leo Iorga. Toţi sunt oameni deosebiţi, cu suflet, care îşi iubesc semenii, fără a ţine cont de etnia căreia îi aparţin“, precizează Samir Regep.

Leo Iorga, impresionat


Din acei ani, fostul campion este prieten şi cu omul de radio şi de televiziune din Constanţa Gabi Raica. Leo Iorga a rămas impresionat şi el de forţa şi de măiestria de luptător ale lui Samir Regep, când acesta a rezolvat un incident, punând la punct un boxer şi alţi doi însoţitori ai acestuia, care apelaseră la jigniri. „A spus că n-a mai văzut aşa ceva până atunci şi că a fost ca-n filme“, arată Samir. Acesta a mai fost nevoit să intervină la un concert desfăşurat în judeţul Constanţa, când, alături de oamenii săi, a potolit spectaculos mai mulţi mineri veniţi în vacanţă pe litoral, care, aflaţi sub influenţa alcoolului, întrecuseră măsura.

„Persoană verticală şi de cuvânt“


„Ne adunam cu toţii la casa lui Adrian Daminescu. Se lăsa uneori şi cu cântece, iar Adrian gătea foarte bine. Samir Regep era un sportiv redutabil, care s-a luptat cu celebrul american Jimmy Mitchell. Am început să ţin la Sam când am văzut că e un tip care ştie ce vrea, o persoană verticală şi de cuvânt. L-am ajutat cu emisiuni de promovare. Am rămas foarte buni prieteni. Îmi aduc aminte că, odată, a bătut un record spărgând cu pumnul mai multe plăci“, arată Gabi Raica.

Un peşte de zece kilograme pentru demonstraţia lui Sam


„Adrian Daminescu a pus un pariu, a cărui miză a fost un peşte de zece kilograme, că eu voi sparge cu pumnul opt plăci de BCA de 15 centimetri. Am reuşit, iar Adrian a câştigat peştele. Bineînţeles că l-a gătit pentru noi toţi. Se pricepe foarte bine la arta culinară şi e un pescar înnăscut“, dezvăluie Samir Regep, care s-a întâlnit de curând cu Leo Iorga la o nuntă desfăşurată la Constanţa. „Un prieten de-ai mei şi-a măritat fata, iar petrecerea a avut loc la Complexul Melody din Mamaia. Au cântat interpreţi şi trupe celebre, printre care Proconsul, Leo Iorga sau Ionuţ Galani. A fost şi cunoscutul showman Axinte. Am avut o reîntâlnire emoţionantă cu Leo Iorga. «El e băiatul de care ţi-am povestit», i-a spus Leo toboşarului, cu referire la mine“, punctează Samir Regep.

Corneliu Vadim Tudor l-a premiat pe „Bizonul american“


Instructorul principal de la CS „Bogdan Ciubotariu“ spune că evoluţia sa din ring de la meciul cu Jimmy Mitchell a fost apreciată inclusiv de regretatul politician Corneliu Vadim Tudor, care se afla în acea perioadă la Constanţa şi care i-a oferit un premiu în bani. „Vadim era cazat la hotelul Perla şi mi-a dat o sumă foarte mare pentru acei ani. «Îmi place când cineva luptă şi-şi reprezintă ţara aşa cum ai făcut-o tu», mi-a spus. Românii îmi ziceau «Ursul cel Blând», iar americanul mi-a spus «Bizonul american», pentru rezistenţa mea din ring. M-a invitat şi în SUA, dar n-am putut ajunge“, a mai spus Samir Regep.

Antrenamente cu Levent Sali, din „Pariu cu viaţa“


Samir are legătură şi cu o altă vedetă din lumea artistică, actorul constănţean Levent Sali, cu care e rudă. Cunoscut pentru apariţiile din serialul „Pariu cu viaţa“ (2011) de la Pro TV, din trupa La-La Band, din telenovela „O nouă viaţă“ (2013), dar şi din comedia „Selfie“ (2014), Levent s-a pregătit la Constanţa la Kempo cu Samir Regep. Levent Sali nu este străin de sport. Pe când era mic, a practicat fotbal (la FC Farul, la grupa antrenorului Mihai Turcu) şi box (la CS Farul, cu antrenorul Mihai Constantin) şi a făcut Kempo cu Samir Regep în mai multe sesiuni. Levent mai are o rudă în sportul constănţean, rugbystul campion naţional Enghin Sali, de la clubul Tomitanii, fiind vărul său.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii