Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. „Să vă bucurați de micul prinț!“ Cristian Țarălungă, fost fotbalist la Farul Constanța, tătic pentru prima dată (galerie foto)

ro

25 Jun, 2020 00:00 4416 Marime text
  • Cristian și Ana-Maria s-au căsătorit anul trecut, iar acum au devenit părinți. 
  • Campion național cu juniorii Farului, în 2008, Cristian a debutat apoi și la echipa mare a „marinarilor“.  
  • Cu Farul II (echipă de Liga a 3-a) a întâlnit Dinamo în Cupa României.
 
Fericire până la cer în familia lui Cristian Țarălungă, fost fotbalist la Farul Constanța, care a devenit tătic în premieră. Cristian (31 de ani) și soția sa, Ana-Maria, sunt fericiții părinți ai unei minuni de copilaș, un băiețel, care va primi prenumele Claudiu Ștefan.

Ana-Maria a născut la Constanța, pe cale naturală, iar odorul ei a avut la naștere 3,150 kilograme și 51 de centimetri. Mămica și bebe sunt deja acasă, familia întregindu-se astfel. „Mulțumesc din suflet soției pentru minunea dăruită! Bine ai venit pe lume, băiatul nostru! Mami și Tati te iubesc mult!“, a fost mesajul plin de dragoste al lui Cristian. Apropiații tinerilor părinți s-au bucurat și ei mult de venirea pe lume a primului moștenitor în familia Țarălungă.  

„Grăsunelul, frumușelul!“


„Felicitări, să vă bucurați de puiuț!“, „Domnul să vă binecuvânteze minunea dăruită!“,  „Să vă trăiască și să fiți cu toții sănătoși și fericiți!“, „Felicitări, Anușca! Să vă trăiască și să aibă parte numai de bucurii, să fie sănătos, iar voi să bucurați de orice moment al lui până la 110 ani! Multă sănătate și vouă! Doamne ajută!“,  „Să vă bucurați de micul prinț!“, „Felicitări! Aventuri memorabile împreună!“, „Să vă trăiască mare și sănătos!“, „Grăsunelul, frumușelul! Să vă aducă numai bucurii!“ sau „Momente de împlinire! Un nou drum! Să fiți sănătoși!“, au fost câteva dintre urări. „Vă mulțumim tuturor pentru urările de bine!“, au răspuns Cristian și Ana-Maria, care au devenit soț și soție anul trecut.   

Vicecampion, iar apoi campion


Cristian Țarălungă s-a născut la Tulcea, unde a început și fotbal, dar ulterior s-a stabilit la Constanța, unde și-a întemeiat și familia. Cristian a venit la fotbal de mic, la Sporting Tulcea, primul său antrenor fiind Dumitru Ioniță. Cu echipa din Tulcea a câștigat Memorialul „Gheorghe Ola“. întrecere de sală, ulterior, în clasa a opta, venind la FC Farul Constanța, la grupa 1989, antrenată de Lucian Marinof. Cu această formație, Cristian (care juca fundaș lateral, atât stânga, cât și dreapta) a ieșit vicecampion național, „marinarii“ cedând în finală la penalty-uri. Peste un an, juniorii A ai Farului (cu Gică Butoiu antrenor și având în componență fotbaliști născuți în anii 1990 și 1989, printre care și Cristian) au devenit campioni ai României, Farul cucerind din nou acest titlul după o pauză de 45 de ani!

A debutat în Liga 1 într-un meci cu CFR Cluj


Cariera lui Cristian Țarălungă nu s-a oprit însă aici, a intrat și în cercul echipei mari, pentru care a și debutat într-un meci oficial, pe 6 iunie 2006, în partida CFR Cluj - FC Farul 3-0 (Coroian 44, D. Mitu 62, Roszel 80), din ultima etapă a sezonului 2005/2006, partidă în care antrenorul Momcilo Vukotic a folosit mai mulți jucători de la echipa secundă. La „marinari“ s-au înregistrat mai multe debuturi, prin care și cel al lui Cristian, care avea atunci 17 ani! Echipa a fost: Vlas - M. Soare, Gheară, V. Păcuraru (46 Armando), V. Gheorghe, M. Carlos (65 Mățel), Ușurelu, Larie, Voiculeț, L. Mihai II (56 Țarălungă), Apostu.

Titular integralist contra lui Dinamo, în Cupa României


Un alt meci  care i-a rămas în amintire lui Cristian a fost cel de Cupa României între echipa sa de atunci, Farul II (Liga a 3-a), și Dinamo (liderul de la acel moment al Ligii 1), jucat în capitală,  pe „Lia Manoliu“, pe 24 octombrie 2006, în 16-imile întrecerii. „Câinii roșii“ s-au impus cu 3-1, dar tinerii jucători de la Farul II (în sprijinul cărora a fost detașat portarul Curcă, de la prima echipă), antrenați de Sevastian Iovănescu, au făcut o figură frumoasă, reușind la un moment dat să egaleze, după ce au fost conduși cu 1-0! Au marcat Dănciulescu (10), I. Ganea (62, 79), respectiv Larie (55). Farul II a jucat cu: G. Curcă - Perenyi (46 Pascale), Larie, Armando, Țarălungă - M. Soare, Fl. Matei, Boghitoi, Durbac (64 I. Lupu) - L. Mihai II (79 Gospodin), Fl. Neaga (69 D. Florea). De cealaltă parte, Dinamo (antrenor, Mircea Rednic) i-a avut în teren pe: Matache - Mihuț (65 Mendy), Galamaz, R. Ștefan, Pașcovici - C. Predescu (46 Al. Dragomir), Ropotan, I. Tameș, Ad. Cristea - Dănciulescu, I. Ganea (80 D. Codreanu). Imediat după acel meci, Țarălungă a fost dus în cantonamentul echipei mari, fiind inclus în lot pentru meciul de la Bistrița, în condițiile în care  se accidentase fundașul stânga Laurențiu Florea.

A promovat în Liga a 2-a cu Callatis Mangalia


În afară de Farul și Farul II, Cristian Țarăungă a evoluat apoi și la Callatis Mangalia (cu care a promovat în Liga a 2-a), dar și la CS Agigea sau Granitul Babadag. La formația din Agigea joacă și în prezent, dar participă și la turnee de fotbal pe teren redus, pasiunea sa pentru fotbal fiind încă puternică.  

Citește și:

Final de sezon pentru FC Farul

Goluri spectaculoase ale constantenilor in Cupa Romaniei

Foşti jucători ai FC Farul în lot Echipa Excelsior Constanţa, două victorii la Cupa Unirii, de la Iaşi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii