Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colanul de Aur din partea COSR! Astăzi e ziua de naștere a Elenei Frîncu. Fostă mare sportivă și cel mai de succes manager de sport din România

ro

13 Dec, 2018 00:00 2093 Marime text
Joi, 13 decembrie, este ziua de naștere a Elenei Frîncu, fostă mare sportivă, cea care a condus timp de 22 de ani Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a județului Constanța.   

Născută la Medgidia, iar apoi stabilită la Constanța, alături de familie, Elena Frîncu a practicat handbalul și a atins mari performanțe în acest sport, fiind vicecampioană mondială de senioare, multiplă campioană balcanică de junioare şi senioare, semifinalistă cu echipa IEFS în Cupa Campionilor Europeni şi triplă campioană naţională de junioare şi senioare.

Elena Frîncu deţine titlul de maestru emerit al sportului şi a fost declarată cetăţean de onoare al municipiilor Constanţa şi Medgidia şi al comunei Cumpăna. Este de asemenea membru al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Pe lângă cariera sportivă, Elena Frîncu a avut realizări deosebite și în calitate de conducător, fiind considerată cel mai de succes manager de sport din România.  În urmă cu șase ani, a ieşit la pensie, iar, cu această ocazie, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a acordat Colanul de Aur, Elena Frîncu fiind primul administrator sportiv din România onorat cu această înaltă distincţie. 

Tot astăzi, își serbează zilele de naștere și alți reprezentanți ai sportului constănțean, precum Matei Stănei (antrenor emerit la gimnastică), Sorin Popescu (fost director al CSS1 şi fost arbitru internaţional de volei), Ion Negreci (fost rugbyst), Gabriela Agache (fostă componentă a lotului de gimnastică al României) şi Florin Uzum (antrenor de gimnastică).   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii