Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana cu înclinaţii artistice Shakira a venit la Constanţa! Mica gimnastă care poartă prenumele celebrei cântăreţe columbiene (galerie foto)

ro

01 May, 2018 00:00 7431 Marime text
Una dintre micile gimnaste de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Constanţa are un prenume celebru, Shakira, fiind ales după cel al îndrăgitei cântăreţe, textiere, actriţe, dansatoare şi producătoare columbiene, Shakira Isabel Mebarak Ripoll, mai cunoscută sub numele de scenă Shakira!
 
Născută în satul Bălăneasa, comuna Livezi, din judeţul Bacău, Shakira Elena Cantaragiu a început gimnastica selecţionată, la Oneşti, alături de sora ei mai mică, Ionela Izabela, în programul „Ţară, ţară, vrem campioane!“. În august 2017, Shakira a fost transferată de la Oneşti la CSS1 Constanţa, iar de curând a concurat la Campionatul Naţional al Cluburilor Sportive Şcolare, unde a ieşit campioană naţională cu echipa, la junioare 2, nivelul 4.
Soţii Cantaragiu, Constantin şi Iuliana, sunt tare mândri de fetele lor, Shakira Elena (11 ani) şi Izabela (8 ani), ambele gimnaste.
 
Primul prenume al celei mari vine de la celebra Shakira, iar tatăl povesteşte cum, împreună cu soţia, a ales să-i spună astfel primului lor copil: „Pe când soţia era însărcinată, lucram în Turcia şi am văzut-o pe viu pe Shakira, la un concert la Canakkale, admirând-o pentru vocea ei şi pentru prezenţa scenică. Atunci când soţia mea m-a întrebat cum să-i spunem fetiţei, am spus, mai mult în glumă, «Shakira» şi aşa i-a rămas“.
 

Surorile Cantaragiu, oprite din 700 de fetiţe

 
Peste câţiva ani, Shakira Elena, dar şi sora sa aveau să ajungă gimnaste. Fata cea mare a fost chemată, în 2014, de profesoara de sport de la Bălăneasa la prima selecţie pentru programul „Ţară, ţară, vrem campioane!“ şi atât ea, cât şi Izabela au fost oprite, din sute de fetiţe! „Am fost la Oneşti cu amândouă fetele. Invitaţia era doar pentru cea mare, dar am înscris-o şi pe cea mică. Şi, din aproape 700 de fetiţe, au fost alese 60, printre care şi ale noastre! Au rămas în program şi au participat la mai multe concursuri, la primul dintre ele Shakira luând locul trei. În iunie anul trecut, a participat la Campionatul Naţional de la Oneşti, unde s-a clasat între primele opt şi a fost rezervă pentru marea finală. Ulterior, în august 2017, a fost transferată la CSS1 Constanţa“, mai spune Constantin Cantaragiu.
 

Trei gimnaste aduse de la Oneşti

 
Shakira Elena Cantaragiu împlineşte 12 ani în decembrie a.c. şi a fost adusă la CSS1 Constanţa alături de alte două gimnaste de la Oneşti, Miruna Botez (născută în 2008) şi Iulia Dutceac (2007). Toate trei au venit din proiectul „Ţară, ţară, vrem campioane!“ şi sunt în continuare componente ale proiectului. Sunt pregătite de profesorii Mirela Szemerjai, Cătălin Meran şi Ciprian Creţu şi de coregrafa Mihaela Lintzmaier. Se pregătesc la Complexul Sportiv „Tomis“, acolo unde sunt şi cazate, şi învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ din Constanţa. „Fetele sunt cuminţi, ascultătoare şi îşi dau silinţa să obţină rezultate cât mai bune. Au progresat foarte mult la gimnastică“, a declarat Cătălin Meran.
 

Participă la Cupa „Andreea Răducan“, de la Bârlad

 
În proiectul „Ţară, ţară, vrem campioane!“, la Constanţa se pregătesc 12 fetiţe, legitimate la CSS1: Bianca Voicu, Teodora Stoian, Alexandra Florea, Adelina Nour, Ana Lâlă, Alexandra Panait, Denisa Cioc, Delia Ivanciu, Amalia Petre şi cele trei de la Oneşti. Din Constanţa sunt doar Ivanciu şi Petre, Lâlă e de la Brăila, Cioc - de la Babadag, iar restul din alte oraşe sau comune din judeţul Constanţa, precum Techirghiol, Costineşti, Cumpăna ori Mereni. Cinci dintre gimnaste (Botez, Voicu, Florea, Nour şi Stoian) vor evolua, peste câteva zile, la Cupa „Andreea Răducan“, de la Bârlad, întrecere programată pe 5 şi 6 mai.
 

„Suntem mulţumiţi şi mândri de fetele noastre“

 
Părinţii surorilor Cantaragiu locuiesc în continuare la Bălăneasa. Shakira Elena e la Constanţa, iar Izabela se pregăteşte la centrul de la Oneşti, venind acasă doar în weekend. Părinţii o duc acolo luni dimineaţa şi o iau vineri după-amiaza. „Ambelor fetiţe ale noastre le place foarte mult gimnastica şi vor să ajungă cât mai departe. Au aspiraţii înalte. Noi suntem mulţumiţi şi mândri de ele“, spune Constantin Cantaragiu.
 

Cântă melodia din „Titanic“, dar şi „Zi-i, Vasile, zi-i!“

 
Shakirei Elena îi place prenumele ales de părinţii ei şi o admiră şi ea pe artista columbiană. În plus, mica gimnastă are şi talent artistic, ştiind să cânte la orgă. „A luat lecţii de orgă de la un prieten al meu. De când e cu gimnastica, nu prea a mai avut timp să cânte. A învăţat însă melodia din filmul «Titanic», «My heart will go on», a lui Celine Dion, un cântec al lui Fuego, «Sărut mâna, mamă…», melodia populară «Zi-i, Vasile, zi-i!» şi altele“, arată tatăl micii gimnaste.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Medalii peste medalii. Au monopolizat podiumul Gimnastele de la CSS1 Constanţa, impecabile la Campionatul Naţional de la Buzău (galerie foto+documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii