Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aylin Cadîr, despre autoarea de care îi place „O mega “stocăresc” în ultima vreme“ (video)

ro

07 Mar, 2021 17:35 2096 Marime text
  • Artistei i-a plăcut autoarea Nina Cassian, dat fiind faptul că a menționat că va mai reveni la ea în postările literar-fashioniste.
Constănțeanca Aylin Cadîr obișnuiește să le citească fanilor și urmăritorilor ei, pasaje din cărțile pe care aceasta le îndrăgește.

În cel mai recent video de pe Instagram, aceasta a ales un scurt fragment din “Memoria ca zestre” vol.1 al Ninei Cassian, (aparuta în colecția Cartile Tango 2010).

Artistei i-a plăcut autoarea Nina Cassian, dat fiind faptul că a menționat că va mai reveni la ea în postările literar-fashioniste.

Azi vă citesc un scurt fragment din “Memoria ca zestre” vol.1 al Ninei Cassian, (aparuta în colecția Cartile Tango 2010), autoare pe care o mega “stocăresc” în ultima vreme. Abia după ce filmasem deja am văzut că dna Cassian ii spunea soțului ei Ali, Alì cu accentul pe i, ca la Ali-ul turcesc.

Asa că, iertare pentru pronunția greșită.

O femeie cu un magnetism incredibil și cu o energie creatoare nesecată, care tărziu în viață și-a dat seama că o mare parte din viață a crezut în ceva iluzoriu, care era numai în mintea ei. Comunismul din mintea ei nu avea nimic de-a face cu cel din țara ei. Cum trebuie să fi fost asta? Cum trebuie să fie, să-ți dai seama la bătrânețe că ai fost de partea greșită a baricadei.

Oricum, exceptând trei volume de poezii, din peste douăzeci, ea a fost onestă cu ea însăși și a scris așa cum a simțit. Mare parte din poezii, proză și compoziții le-a scris la 2 Mai și la Sinaia. Aici descrie marea la începutul iubirii ei cu Ali, când până și puricii din camera au un fel de farmec.

Probabil că voi mai reveni la ea în postările mele literar-fashioniste. Ca de obicei, vă mulțumesc pentru răbdare și interes., a postat Aylin pe pagina ei de Instagram.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii