Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul Cristian Husea, de la CS Năvodari, fericit „Bine ai venit în clubul taţilor de două fete!“ (galerie foto)

ro

25 Jan, 2017 00:00 10092 Marime text
Antrenor, alături de Cornel Suciu şi Virgil Năstase, la echipa de rugby CS Năvodari, Cristian Husea a cunoscut din nou, la 42 de ani, fericirea de a fi tătic. Soţia tehnicianului, Steliana, a născut o fetiţă, a doua a cuplului, după Angela, care are 12 ani.
 
Naşterea a avut loc la un spital privat de obstetrică - ginecologie din Constanţa şi a decurs ireproşabil. Atât mămica, cât şi fetiţa, care va primi prenumele Maria, sunt foarte bine, iar ieri au părăsit maternitatea. Al doilea copil al soţilor Husea a avut la naştere 3,100 kg şi 50 de centimetri. „Am avut emoţii şi am retrăit clipele din urmă cu 12 ani, când am devenit tătic pentru prima dată. Practic, am avut-o în faţa ochilor pe Angela când a văzut lumina zilei“, a declarat Cristian Husea, care i-a cinstit cu bere şi suc pe rugbyştii de la CS Năvodari şi pe colegii săi din staff-ul tehnic, după antrenament.

Românesc şi simplu

Vestea că Steliana şi Cristian sunt din nou părinţi i-a umplut de bucurie şi pe apropiaţii celor doi, care s-au grăbit cu felicitările. „Să vă umple viaţa de fericire!“, „Să-ţi trăiască fetele şi să fie sănătoase!“, „Multă sănătate pentru bebe, dar şi pentru întreaga familie!“, „Să vă trăiască prinţesele, şi micuţa, şi cea mare!“, „Bine ai venit în clubul taţilor de două fete!“ sau „Să fie sănătoasă şi norocoasă în viaţă!“, au fost câteva dintre urări. Cel mai nou membru al familiei Husea va fi botezat de unchiul şi mătuşa sa (sora şi cumnatul Stelianei). „Am vrut să fie ceva românesc şi simplu“, a explicat Cristian Husea alegerea prenumelui celei de-a doua fetiţe a sa.

Campion naţional cu Şcoala Sportivă 2 Constanţa

Cristian Husea e de loc din Năvodari şi, înainte de a fi antrenor, a jucat rugby. A început practicarea sportului cu balonul oval la Năvodari, sub îndrumarea antrenorului Petrică Lungu. A evoluat apoi la seniorii echipei din Năvodari, care era în Liga secundă, apoi a plecat la echipa Under-18 a Şcolii Sportive 2 din Constanţa, cu care a ieşit campion al României, a obţinut o medalie de argint la aceeaşi competiţie şi a cucerit Cupa României. A fost selecţionat şi în lotul naţional de juniori Under-18. După SS2 a mers la Callatis Mangalia, la care a evoluat patru ani.

Au ridicat echipa de la zero

O accidentare serioasă la un genunchi i-a grăbit însă lui Cristian (care juca centru) încheierea activităţii competiţionale. A fost nevoit să renunţe o perioadă la sport, dar a terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Bucureşti şi a început meseria de antrenor la Năvodari, acum nouă ani, chiar de la înfiinţarea echipei. „Am reuşit să ridicăm echipa de la zero“, îşi aminteşte cu plăcere Cristian Husea.

CS Năvodari, o forţă

În momentul de faţă, CS Năvodari este o forţă a eşalonului secund de seniori (Divizia Naţională), conducând în clasament şi având ca obiectiv cucerirea titlului naţional, după medaliile de bronz şi argint din anii precedenţi. CS Năvodari a urcat pe podiumul naţional şi la întrecerile de rugby în 7, dar şi la turneul internaţional similar din Serbia, la care participă de ani buni. În plus, bucuria antrenorilor e că, din cei peste 30 de juniori de la început, nouă se regăsesc în actuala echipă de seniori CS Năvodari.
Sursa foto: Cristian Husea
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • flory 25 Jan, 2017 01:11 Felicitari ,palmaresul in activitatea sportiva cat si cea de familie denota un carater puternic si o inima de aur. Succes si daruire in abele planuri .