Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ansamblul „Plai cu Dor“ a furat mireasa Tort cu… „broscuţe“ la nunta campionului balcanic Ciprian Broască (galerie foto+video)

ro

15 Oct, 2015 00:00 7855 Marime text


Ciprian Broască, preşedintele Clubului Sportiv Noua Generaţie Mangalia, la care activează şi ca antrenor, şi ca sportiv, s-a însurat, evenimentul având loc la Mangalia. Frumoasa poveste de dragoste pe care o trăiesc, de cinci ani, Ciprian şi aleasa inimii sale, Elena Bruncher, s-a materializat prin căsătoria dintre cei doi. Petrecerea a fost una plină de surprize, pe măsura inventivităţii mirelui, care a dorit să aibă o nuntă de neuitat, desprinsă din basme.


 
Preşedintele CS Noua Generaţie a plănuit evenimentul în secret, foarte puţină lume ştiind că, în ziua în care Carol, rodul iubirii dintre Ciprian şi Elena, va împlini doi ani, va avea loc şi nunta. Însăşi mireasa a aflat doar cu zece zile înainte! Ciprian Broască s-a ocupat în amănunt de toate detaliile organizatorice şi i-a dezvăluit totul Elenei atunci când a dus-o, la o casă de modă din Mangalia, să probeze o rochie, care, la faţa locului, s-a dovedit a fi cea de mireasă. Elena a avut o mare surpriză şi a lăcrimat de fericire.
 
Surprizele nu aveau să se oprească însă aici. Unora dintre cei peste 80 de invitaţi Ciprian le-a spus că îi cheamă la ziua fiului său, la restaurantul „Alutus“ din Mangalia, pentru ca, odată ajunşi acolo, invitaţii să constate că sunt întâmpinaţi de fapt de un mire şi de o mireasă, care le rezervaseră rolul de nuntaşi! Aşa e Ciprian, plin de surprize, iar pe cea mai mare de până acum a oprit-o pentru nunta sa.

„Je t'aime“ 


„A fost un eveniment superb, pot spune, perfect. Foarte bine organizat. Eu sunt un perfecţionist de felul meu şi m-am îngrijit ca totul să meargă şnur. Toată lumea s-a distrat de minune. Am dansat şi am cântat până dimineaţa“, a spus mirele. Programul muzical a fost asigurat de Dorian şi de formaţia Allegro din Constanţa, iar momente artistice au susţinut şi Ansamblul „Plai cu Dor“ din Albeşti, şi talentata Denisa, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa. Ciprian şi Elena au interpretat dansul mirilor pe acordurile melodiei „Je t'aime“ a Larei Fabian.

Tatăl mirelui este dirijorul corului „Callatis“


„Rudele şi prietenii ne-au fost alături din tot sufletul“, s-a bucurat Ciprian, care este şi director al Centrului pentru Tineret „Ion Creangă“ din Tuzla, dar şi profesor de educaţie fizică la şcoala din Costineşti. Iar tatăl său, Traian Broască, este profesor la Centrul de Formare şi Perfecţionare Vocală Mangalia şi dirijorul corului „Callatis“. Cu trei zile înainte, corul se întorsese de la un festival internaţional desfăşurat în Italia, unde a obţinut locul doi. Traian Broască le-a avut ca eleve şi pe Claudia Pavel (Cream), Raluca Ciocârlan (Angels), Ruxandra Iliescu (Blaxy Girls), Ramona Hanganu (band-ul Grupului Divertis), Alexandra Stan, Adela Popescu, Alexandra Apostoleanu (Inna), Andreea Olariu, finalistă la Vocea României, sau Roxana Nemeş. Cu el a lucrat şi Mihai Trăistariu înainte de a evolua la Eurovision, unde s-a clasat pe locul patru. Ciprian Broască a avut la nuntă şi invitaţi din Turcia, dar şi primari ai unor comune constănţene.

Recitalul lui Carol


Dat fiind că CS Noua Generaţie Mangalia are şi secţie de dansuri (populare, latino şi de societate), băieţelul lui Ciprian e învăţat cu scena şi cu instrumentele muzicale. Astfel că, la nuntă, pentru a nu deveni „membru“ al formaţiei, părinţii i-au adus de acasă un microfon şi o clapă, cu care Carol, de la locul lui, şi-a făcut „numărul“ în acelaşi timp cu „Allegro“. Naşii de cununie ai proaspetei familii Broască sunt Marius şi Ramona Mitric, cei care l-au şi botezat pe Carol. Ca şi finii, şi naşii locuiesc în Mangalia, iar Ciprian Broască şi Marius Mitric, între care e o diferenţă de vârstă de numai un an, sunt prieteni vechi, foşti colegi de şcoală.

Asistat de un avocat, la negocierile cu hoţii!


Surprizele s-au ţinut lanţ la nuntă, astfel că, atunci când s-a cântat găina, a fost adusă o pasăre vie, iar după ce i-a fost furată mireasa, mirele s-a trezit în loc cu… alta, nu cu Elena. Lotrii, nimeni alţii decât membrii ansamblului „Plai de Dor“, au dus-o pe mireasă prin port, iar când s-au întors cu ea, au încercat să-l pună în dificultate pe Ciprian. „Mi-au cerut pufuleţi, gumă de mestecat «Orbit» şi clătite cu gem de corcoduşe!“, râde preşedintele de la Noua Generaţie, care s-a descurcat totuşi, ajutat de rude şi prieteni. Iar pentru ca sceneta negocierii cu hoţii să fie cât mai atractivă, Ciprian l-a avut alături şi pe avocatul clubului sportiv, Florin Răican!

Sub semnul „broscuţelor“


Mirele a dat dovadă de inventivitate şi atunci când a dat comandă pentru tortul de nuntă, ajutându-l în această direcţie Adi Blaj, prieten din copilărie. Ciprian Broască a avut ideea ca, pe tort, pe post de figurine, mire şi mireasă să fie două… broscuţe din marţipan, costumate ca atare. Bineînţeles, legătura e dată de numele său, Ciprian fiind un tip cu un dezvoltat simţ al umorului. Broscuţe au fost însă şi la mărturii, şi la numerele care indicau locurile şi pe pliantul de la meniu, iar pe toate mesele s-au găsit şi broscuţe de jucărie, în miniatură. Pe tort a fost trecut şi mesajul „La mulţi ani, Carol!“.

Sunt multipli campioni


Ciprian Broască se află la conducerea CS Noua Generaţie, care are secţii de dansuri, şah, arte marţiale, atletism, yachting, iar pe perioada verii, şi echitaţie. În cadrul clubului, Ciprian este şi antrenor, dar şi sportiv, la atletism veterani, la care, în luna februarie a acestui an, a cucerit două titluri balcanice, la Istanbul, la săritura în înălţime şi la săritura în lungime. Pentru CS Noua Generaţie concurează la atletism veterani şi Marius Saioc (multiplu campion balcanic), unul dintre participanţii de la nunta lui Ciprian. Ambii sportivi au început atletismul la CSS Mangalia, cu antrenorul Pavel Ciupercă, iar Ciprian a evoluat apoi o perioadă şi la Steaua, în perioada facultăţii.    

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii