Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexi Pitu, de la FC Viitorul Cel mai tânăr debutant român în cupele europene a devenit major. 18 ani și pentru Darius Grosu!

ro

09 Jun, 2020 00:00 4425 Marime text
  • Alexi Pitu avea 16 ani și o lună când a debutat în meciul Racing Union Luxemburg - FC Viitorul
  • Tânărul este nepot al foștilor fotbaliști Adrian și George Pitu
 

Atacantul Alexi Pitu, de la FC Viitorul, a împlinit 18 ani și și-a serbat majoratul. „Odată cu împlinirea a 18 ani, îți urăm multă sănătate, fericire și reușite în tricoul negru-albastru!“, a fost mesajul FC Viitorul.

Grație talentului său precoce, Alexi (un produs al Academiei Gheorghe Hagi) este de ceva ani la echipa mare a FC Viitorul, iar în 2018, devenea, la 16 ani şi o lună, cel mai tânăr debutant român în cupele europene, după ce a fost introdus pe teren în partida câştigată de FC Viitorul pe terenul lui Racing Union Luxemburg, scor 2-0, în prima manşă din turul 1 preliminar al Europa League, sezonul 2018/2019!

În Liga 1 a debutat la 16 ani, o lună şi 17 zile, în partida FC Viitorul - Dunărea Călărali 0-1, jucată pe 22 iulie 2018. Primul său meci la FC Viitorul (un amical cu Galatasaray Istanbul, în iarna lui 2018!) Alexi l-a disputat la 15 ani şi şapte luni. Fotbalistul, care a jucat titular în al doilea meci amical de duminică al FC Viitorul cu Universitatea Craiova, este nepot al lui Adrian și George Pitu, iar tatăl său, pe care-l cheamă tot George, a jucat și el fotbal.
 

În „11“-le ideal la Puskas Suzuki Cup

Alexi nu e însă singurul tânăr de la FC Viitorul care a devenit major zilele acestea, și fundașul Darius Grosu a ajuns la 18 ani. Darius este și el un produs al Academiei Gheorghe Hagi care a reușit să facă pasul către echipa de seniori a Viitorului Constanța. Apărărorul a câștigat două trofee în sezonul 2018-19 alături de lotul U-17: Liga Elitelor și Supercupa României. O altă performanță notabilă a carierei sale de până acum o reprezintă faptul că și-a făcut loc în „11“-le ideal al ediției 2019 a puternicului turneu internațional Puskas Suzuki Cup, unde FC Viitorul U-17 a obținut victorii importante în fața celor de la Real Madrid, Panathinaikos și Honved Budapesta.

Sursa foto: Facebook (FC Viitorul)


Citește și:

Interviu cu Alexi Pitu, fotbalist la FC Viitorul „Viața în izolare este destul de complicată, mai ales pentru sportivi“

Aflat în cantonament cu FC Viitorul în Antalya, tânărul Darius Grosu visează la debutul sub comanda lui Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii