Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul video al Insarcinatului cu Afaceri ad-interim al SUA, Dean Thompson, cu ocazia Zilei Independentei (video)

ro

01 Jul, 2015 14:31 3335 Marime text
Însarcinatul cu Afaceri ad-interim al SUA, Dean Thompson, transmite un mesaj cu ocazia Zilei Independentei a Statelor Unite ale Americii, mesaj pe care îl redăm integral:
 
„Acum 239 de ani, părinţii noştri fondatori au adoptat Declaraţia de Indepedenţă. Ei credeau că toţi oamenii au fost creaţi egali, liberi să gândească, să se roage şi să trăiască aşa cum doresc, că destinul nostru nu va fi hotărât pentru noi, ci de către noi. Ei au întemeiat măreaţa noastră naţiune pe principiile egalităţii şi libertăţii.
 
Mâine sărbătorim ziua de naştere a naţiunii noastre la ambasadă cu câţiva dintre prietenii noştri români. Anul acesta celebrăm şi 135 de ani de relaţii diplomatice bilaterale. Prietenia noastră se bazează pe valorile transatlantice pe care le împărtăşim. Ne dorim ca toţi românii să se bucure de pace şi securitate, protejaţi de statul de drept, având la dispoziție mijloacele necesare pentru a prospera şi pregătiţi să profite de oportunităţile oferite de lumea din ce în ce mai globalizată în care trăim. 
 
Vom explora toate oportunităţile de a ne uni eforturile cu ale românilor pentru a sprijini obiectivele noastre comune şi prietenia din ce în ce mai profundă. Vom continua să colaborăm cu România pentru a garanta protejarea, consolidarea şi păstrarea ideilor şi instituţiilor democraţiei, libertăţii şi egalităţii, nu doar acum, ci pentru toate generaţiile viitoare.
 
Vă mulţumesc! La mulţi ani de Ziua Independenţei!“

Citește și ediția specială dedicată Zilei Independeței Statelor Unite ale Americii

Sursa foto: Ambasada SUA în România

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii