Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul aniversar al lui Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa

ro

04 Jul, 2015 00:00 2326 Marime text


Cu prilejul Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii, pe care o sărbătorim la data de 4 Iulie, felicit poporul american. În urmă cu 239 de ani, visul american prindea contur printr-o declaraţie devenită sursă de inspiraţie şi pentru aspiraţiile altor popoare, şi pentru apărarea drepturilor omului în general.

„Susținem aceste adevăruri ca fiind de la sine înțelese, că toți oamenii sunt creați egali, că sunt înzestrați de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii”. Suntem recunoscători Statelor Unite ale Americii pentru formularea acestor adevăruri şi pentru faptul că a oferit şanse egale multor români care, în vremea comunismului, şi-au căutat fericirea peste ocean.
După revoluţia din 1989 şi până în prezent, Statele Unite ale Americii sunt cel mai important jalon în politica externă a României, iar parteneriatul nostru strategic, care nu este o simplă alianţă, este dovada legăturii indestructibile dintre cele două popoare. O importanţă aparte în acest parteneriat o are judeţul Constanţa, unde se poate vedea cel mai bine cooperarea, în termeni militari, politici şi economici. Cu certitudine, un rol din ce în ce mai important îl vor avea în această zonă investiţiile americane, pe care le aşteptăm cu încredere, având în vedere potenţialul pe care judeţul Constanţa îl oferă. Mergem înainte, alături de America!

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii