Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA Live. „Sigur avem printre noi prieteni virtuali care mâine-poimâine ajung la închisoare“

ro

16 Sep, 2021 00:00 1932 Marime text
  • Magistratul Zafer Sadîc, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și membru în Colegiul de Conducere al Parchetului, a fost invitatul emisiunii ZIUA Live de miercuri, 15 septembrie 2021, de la ora 14.00.
  • Pe parcursul emisiunii, procurorul a vorbit despre riscurile la care ne expunem și la care îi expunem pe copiii noștri dezvăluind prea multe informații într-un mediu pe care nu îl putem controla, cum sunt rețelele de socializare virtuală.
  • „Infractorii există și sunt printre noi și în lumea virtuală. Sigur avem printre noi prieteni virtuali care mâine-poimâine ajung la închisoare. Aceasta este lumea în care trăim“, a atras atenția, în timpul emisiunii, magistratul constănțean.
 
Magistratul Zafer Sadîc, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și membru în Colegiul de Conducere al Parchetului, a fost invitatul emisiunii ZIUA Live de miercuri, 15 septembrie 2021, de la ora 14.00.
 
În contextul începutului noului an școlar și al pozelor și imaginilor pe care cu mândrie părinții le-au împărtășit cu această ocazie în mediul virtual, procurorul criminalist a vorbit despre riscurile la care ne expunem și la care îi expunem pe copiii noștri dezvăluind prea multe informații într-un mediu pe care nu îl putem controla.
 
„Cei mai mulți oameni expuși sunt cei care lasă să se vadă opulența în care trăiesc“, a explicat magistratul în cadrul emisiunii, adăugând că infractorii își găsesc țintele inclusiv pe rețelele de socializare și le urmăresc fidel, pas cu pas, pentru a le descoperi obiceiurile și a ști când să atace.
 
Legat de afișarea fotografiilor cu micuții care tocmai au început școala ori grădinița, procurorul Zafer Sadîc a explicat că „orice poză ajunsă pe internet poate ajunge pe mâinile oricui. O poză cu un copil inocent poate ajunge sursă a plăcerilor sexuale ale anumitor persoane. Este plin internetul de pornografie infantilă! Acea fotografie poate fi prelucrată și transmisă în eter. Fotografia poate fi folosită de o persoană despre a cărei existență noi nici nu știm. Nimeni nu-și dorește să-și vadă copilul într-o astfel de ipostază!“.
 
De asemenea, procurorul a atras atenția asupra faptului că, în ultimii ani, efectivele poliției și ale instituțiilor statului menite să protejeze cetățenii s-au diminuat, în timp ce numărul infractorilor a crescut simțitor, iar aceștia din urmă nu ezită să folosească tehnologia pentru a comite infracțiuni.
 
„Infractorii există și sunt printre noi și în lumea virtuală. Sigur avem printre noi prieteni virtuali care mâine-poimâine ajung la închisoare. Aceasta este lumea în care trăim“, a conchis magistratul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:
 
 
 


Citește și:
Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli. Ce spune comisarul-șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii