Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diplome false! Zeci de percheziții în Mangalia și Medgidia. Date oficiale din ancheta procurorilor

ro

10 Dec, 2020 14:42 3505 Marime text
  • Procurorii din Constanța efectuează cercetări specifice în cadrul unui dosar penal în care mai multe persoane sunt acuzate că ar fi pus în circulație mai multe diplome false. În cauză, oamenii legii au efectuat zeci de percheziții. 

Oficial

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a efectuat, la data de 02.12.2020, cu sprijinul Biroului Județean de Poliție Transporturi, al unei echipe S.A.S. și a unui tehnician criminalist din cadrul I.P.J. Constanta un număr de 11 percheziții domiciliare pe raza localităților Mangalia și Medgidia. 

În cauză, polițiștii au depistat, în flagrant delict, un bărbat, în timp ce ar fi primit două certificate de calificare profesională false, care ar fi fost date retur de către beneficiari, întrucât ar fi fost eronate.

Acțiunea a avut loc în dosarul penal nr. 335/P/2020, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de: grup infracțional organizat, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, constând în falsificarea diplomelor de bacalaureat, certificate de calificare profesională, certificate de absolvire cu diferite specializări.

Cu ocazia desfășurării perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: 5 imprimante multifuncționale, 6 unități PC, laptop-uri, stick-uri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, telefoane mobile, 2 ștampile și 62 de diplome și certificate de calificare. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism marca Peugeot 307.

Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 80.000 lei.

La data de 10.12.2020 au avut loc alte 23 percheziții domiciliare, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor : 4 diplome de bacalaureat, 27 certificate de calificare și 2 diplome de absolvire 12 clase.

Ancheta continuă  în vederea identificării tuturor  persoanelor implicate și documentării activității lor infracționale.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul autorităților austriece, prin Ordin European de Anchetă.

Menționăm că efectuarea perchezițiilor reprezintă proceduri judiciare prevăzute de Codul de procedură penală, situații care nu pot înfrânge în niciun mod prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii