Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de constănţeni, păcăliţi de o grupare infracţională condusă de doi soţi din Bacău

ro

31 Dec, 2018 00:00 1543 Marime text
După o anchetă extrem de laborioasă, procurorii din Constanţa au dispus trimiterea în judecată a nouă persoane (trei bărbaţi şi cinci femei) bănuite că ar fi comis pe raza judeţului nostru zeci de înşelăciuni prin metoda „Accidentul“.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Oricare va fi decizia instanţei, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Se pare că acest grup infracţional era condus de doi soţi din Bacău, care se află pentru prima dată în atenţia judecătorilor pentru astfel de fapte. Într-un alt dosar, cei doi au fost condamnaţi, în Bacău, la ani grei de închisoare cu executare.  
 
Pentru ca oamenii, în special cei de vârsta a treia, să conştientizeze riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă bani, în schimbul aşa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, poliţiştii din Constanţa precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere bani sub nicio formă sau pretext.
 
„Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală. Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală“, potrivit IPJ Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii