Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vila Regală din Mamaia, în atenția Curții de Apel Constanța

ro

22 Oct, 2020 00:00 1779 Marime text
  • Cererea formulată de Mamaia SA urmează să fie analizată astăzi, de la ora 9.00, de completul TAC1 al Secției I civile a instanței de apel.
  • Pe data de 1 iulie 2020, Tribunalul Constanța a constatat nulitatea actului de vânzare-cumpărare încheiat între Mamaia SA și Light Systems SRL.
Societatea Mamaia SA a cerut, din nou, Curții de Apel Constanța reexaminarea taxei de timbru în procesul pentru Vila Regală din stațiunea Mamaia.
Cererea urmează să fie analizată astăzi, de la ora 9.00, de completul TAC1 al Secției I civile a instanței de apel.

Amintim că Palatul din Mamaia a fost clădit pentru regina Maria, fiind vândut în anul 2003, de către societatea Mamaia SA (după privatizare) firmei Light Systems SRL.
Pe data de 1 iulie 2020, Tribunalul Constanța a constatat nulitatea actului de vânzare-cumpărare încheiat între Mamaia SA și Light Systems SRL.

ulitatea contractului a fost atrasă de faptul că, potrivit motivării Tribunalului Constanța, nu s-ar fi parcurs procedura ce trebuia urmată, conform legii, în cazul vânzării unui monument istoric.
Astfel, judecătorii Tribunalului au ajuns la concluzia că nu ar fi fost respectat dreptul de preemțiune al statului român. Acesta ar fi trbuit ca, înaintea perfectării contractului de vânzare, să își exprime opțiunea cu privire la schimbarea proprietarului monumentului istoric.

Nemulțumită de decizia Tribunalului, Mamaia SA a declarat apel împotriva acesteia, astfel că procesul se judecă acum la Curtea de Apel Constanța.



Citește și:

Decizie de ultim moment:
Ministerul Culturii a câștigat în instanță Vila Regală din Mamaia!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii