Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie! Un constănţean a anulat în instanţă comisionul de administrare a creditului

ro

08 Dec, 2017 12:45 3725 Marime text
Victorie în instanţă pentru un constănţean, care a chemat la judecată unitatea bancare de la care, în anul2008, contractase un credit bancare.
 
Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, a „constatat caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzelor prevăzute în art. 1.1 lit. b şi art. 6.1 din contractul de credit nr. (…) 2008 privitoare la comisionul de acordare (procesare) a creditului“.
 
„Constată caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzei prevăzute în art. 6.2 din contractul de credit nr. (…). 2008 privitoare la comisionul de administrare a creditului. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară şi obligă pârâtă la plata către reclamant a sumei de 801,17 euro, la cursul de schimb al B.N.R. leu/euro aplicabil în ziua restituirii, încasată de la acesta cu titlu de comision de acordare (procesare) credit, şi a sumei de 6.256,11 euro, la cursul de schimb al B.N.R. leu/euro aplicabil în ziua restituirii, încasată de la acesta cu titlu de comision de administrare în perioada 24.10.2008-27.04.2017 (data introducerii cererii de chemare în judecată), a sumelor de bani încasate cu titlu de comision de administrare în continuare, precum şi a dobânzii legale aferente tuturor sumelor dispuse a fi restituite prin prezenta hotărâre, calculată de la data încasării de către pârâtă a fiecărei sume de bani până la data restituirii acesteia către reclamant“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta fiind atacată la instanţa superioră, respectiv Tribunalul Constanţa.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii