Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:16 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă pentru cei trei foşti directori! Tribunalul Constanţa, şedinţă secretă pentru Cristian Matei, şeful Porturilor Dunării, Răzvan Trandafir şi Aurelian Cazan, foşti directori ai ANR

ro

13 Sep, 2017 12:23 1633 Marime text
Cristian Matei, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, Răzvan Gabriel Trandafir, fost director general interimar al Autorităţii Navale Române, şi Liviu Aurelian Cazan, fost director general al Autorităţii Navale Române, rămân sub control judiciar. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Iată minua instanţei

„Solutia pe scurt: În baza art.207 alin.7 Cod procedură penală constată legalitatea si temeinicia măsurii controlului judiciar a inculpaţilor Matei Cristian, Trandafir Răzvan-Gabriel şi Cazan Liviu-Aurelian. În baza art.348 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, raportat la art.207 alin.6 Cod procedură penală, menţine măsura controlului judiciar a inculpaţilor: MATEI CRISTIAN-..., dispusă prin ordonanţa nr.111/P/2017 din 07.07.2017 a DNA-ST Constanţa, TRANDAFIR RĂZVAN-GABRIEL-...., dispusă prin ordonanţa nr.111/P/2017 din 07.07.2017 a DNA-ST Constanţa şi CAZAN LIVIU-AURELIAN-..., dispusă prin ordonanţa nr.111/P/2017 din 07.07.2017 a DNA-ST Constanţa pentru o durată de 60 zile de la data de 12.09.2017 la 10.11.2017, inclusiv. Respinge cererile de revocare a măsurii controlului judiciar formulate de inculpatului Trandafir Răzvan-Gabriel şi de inculpatul Matei Cristian, ca nefondate. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia“.

Decizia a fost luată de Tribunalul Constanţa, în şedinţă secretă, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Amintim că cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Cristian Matei, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de favorizarea făptuitorului.
 
Răzvan Gabriel Trandafir, fost director general interimar al Autorităţii Navale Române, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de favorizarea făptuitorului.
 
Liviu Aurelian Cazan, fost director general al Autorităţii Navale Române, este suspectat de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de instigare la favorizarea făptuitorului.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 26 mai 2017, inculpatul Matei Cristian, în calitate de director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu (CN APDF), cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a îndeplinit în mod defectuos, cu rea-credinţă, acte ce ţin de atribuţiile de serviciu, conducere, administrare şi control“.
 
„Concret, acesta împreună cu inculpatul Trandafir Răzvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, au semnat un act adiţional la un contract de vânzare-cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul CN APDF Giurgiu în patrimoniul Autorităţii Navale Române (ANR). Aceste demersuri ale inculpaţilor au condus la producerea unui prejudiciu CN APDF Giurgiu în sumă de 255.372,726 de euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română.
 
Acţionând în această manieră, inculpaţii Matei Cristian şi Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, în cadrul dosarului penal mediatizat prin comunicatul nr. 496/VIII/3 din 16 mai 2017. Până la această dată, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale (CN APDF) SA Giurgiu nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză“, potrivit DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii