Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru Radu Mazăre! Procurorii DNA Constanţa au clasat dosarul

ro

08 Jun, 2018 00:00 5183 Marime text
Veste bună pentru Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa! Aflat în Madagascar, din decembrie 2017, unde, susţine el, ar fi primit statutul de azilant, fostul edil-şef al municipiului Constanţa a primit o soluţie de clasare din partea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa. Ieri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au menţinut decizia procurorilor DNA, menţinând astfel ordonanţa de clasare nr. 56/P/2016 din 26 ianuarie. Potrivit surselor noastre, soluţia de clasare a fost menţinută de judecătorul Ciprian Coadă, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Decizia instanţei este definitivă şi a fost luată în şedinţă secretă.
 
Potrivit unor surse judiciare, cel care a formulat plângerea la DNA Constanţa (petent) a susţinut că deţinea un imobil cu contract de închiriere, imobil care a fost, ulterior, revendicat de către o altă persoană, cererea celei din urmă fiind admisă prin hotărâre judecătorească.
 
Soluţia de clasare a fost dată la câteva zile după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins definitiv contestaţia lui Radu Mazăre împotriva deciziei prin care s-a decis arestarea sa preventivă.
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este judecat în mai multe dosare penale, toate cauzele fiind instrumentate de către procurorii DNA.
 
Recent, într-una dintre cauze, judecătoarea Mihaela Vlăşceanu, magistrat al Tribunalului Constanţa, a decis condamnarea lui Radu Mazăre la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, decizia nefiind una definitivă. Tot în acest dosar, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu a fost condamnată, tot în primă instanţă, la pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Instanţa a stabilit termen de încercare de patru ani şi 11 luni.
 
În Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, Radu Ştefan Mazăre a primit cea mai mare pedeapsă aplicată din cauză: patru ani de închisoare cu suspendare. Nici această hotărâre nu este definitivă.
 
Ieri, în dosarul Campusului Social Henri Coandă, DNA a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca Radu Mazăre, inculpat în cauză, să fie condamnat la şapte ani de închisoare.
 
Citeşte şi
 
Sentinţa din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, contestată de aproape 30 de ori

Scurt pe doi! Cum s-a ales Radu Mazăre cu şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. A „bifat“ şi o achitare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii