Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vameş constănţean, trimis în judecată pentru corupţie. Dosarul a ajuns la Tribunalul Constanţa

ro

04 Jun, 2019 00:00 2068 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul în care inculpatul Radu Ioan Hristovici este acuzat de infracţiuni de corupţie. Dosarul a fost înregistrat la data de 23 mai, urmând să se stabilească primul termen în instanţă. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Hristovici Radu Ioan, la data faptelor funcţionar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.
 
În datele de 5 mai, respectiv 12 mai 2018, inculpatul Hristovici Radu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la Nasreddin Aswad şi Naim Jabanou suma totală de 5.500 lei (3.000 lei şi 2.500 lei) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităţilor vamale pentru exportul de animale vii în cazul societăţilor comerciale administrate de cei doi oameni de afaceri. Banii respectivi au fost remişi de cei doi oameni de afaceri pentru a se proteja de eventuale probleme, cum ar fi întârzierea efectuării operaţiunilor vamale. În cauză a fost dispusă poprirea asigurătoare a veniturilor salariale realizate de inculpat, în limita sumei de 5.500 lei.
 
În cauză, în prezenţa avocaţilor, inculpaţii Nasreddin Aswad şi Naim Jabanou au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:
- un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise Tribunalului Constanţa.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii