Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu-Mihail Terceanu, judecătorul dosarului Colectiv, iese la pensie de azi

ro

03 Sep, 2018 00:00 1524 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a lui Valeriu-Mihail Terceanu, prin pensionare, începând cu data de azi. Valeriu-Mihail Terceanu este magistratul care judeca dosarul clubului Colectiv, distrus în incendiul din data de 30 octombrie 2015.
 
În urma incendiului şi-au pierdut viaţa aproximativ 70 de persoane, atât în noaptea tragediei, cât şi ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.
 
Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War“.
 
Printre victimele incendiului din Colectiv se numără şi Mavi Sterian, o tânără de doar 25 de ani din Constanţa. Tânăra lucra într-o multinaţională și urma un masterat pe Studii Culturale Britanice. Era, de asemenea, absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012). În noaptea incendiului, Mavi Serian se afla în Colectiv, alături de o colegă. Deşi a fost supusă unei intervenții chirurgicale, avea plămânii și rinichii foarte afectați, iar medicii nu au reuşit să o salveze.
 
Printre cei răniţi în incendiul din Colectiv s-a aflat şi Andrei Trifu, în vârstă de 44 de ani, scafandru de mare adâncime din Mangalia. Acesta a ajuns în noaptea respectivă la Spitalul Bagdasar Arseni, din Bucureşti de unde a fost externat după aproape două luni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii