Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stare de urgență din cauza coronavirusului! Unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, a fost suspendat

ro

19 Mar, 2020 09:56 2779 Marime text
Curtea de apel Galați a suspendat judecata în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, proces în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare, cu executare.
 
Decizia de suspendare a fost luată în temeiul art. 43 al. 2 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/16.03.2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, din cauza coronavirusului. 
 
Curtea de Apel Galați a mai decis ca în termen de zece zile de la încetarea stării de urgenţă să fie repusă cauza pe rol, cu citarea părţilor şi întocmirea formalităţilor procedurale şi procesuale.  
 
Amintim că președintele României, Klaus Iohannis a semnat luni, 16 martie, decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României! Măsura este valabilă pe o durată de 30 de zile și a fost luată luând act, printre altele, de evoluția situației epidemiologice pe teritoriul României și de evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, care indică o creștere masivă a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2.
 
Revenind la dosar, așa cum arătam și mai sus, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare. Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, care a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Carmen Florentina Oproiu (Vasile), a fost condamnată la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Pe data de 16 iunie 2019, Curtea de Apel Constanţa a dispus scoaterea de pe rol a dosarului şi trimiterea la Curtea de Apel Galaţi, ca efect al strămutării cauzei.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii