Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre cei mai puternici oameni din Primăria Constanţa a fost condamnat (MINUTĂ)

ro

07 Mar, 2018 14:49 5533 Marime text
Tribunalul Constanţa l-a condamnat azi pe Ionuţ Corneliu Pripişi, la data presupuselor faptelor şeful Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa, bănuit de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului.

Iată minuta Tribunalului Constanţa

„Condamna pe inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu pentru infractiunea de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri la o pedeapsa de 6 luni inchisoare. Condamna pe inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu pentru infractiunea de favorizarea făptuitorului la o pedeapsa de 3 luni inchisoare. Inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu urmeaza a executa pedeapsa cea mai grea de 5 luni inchisoare care va fi sporita cu o treime din cealalta pedeapsă , in final inculpatul va executa pedeapsa de 7 luni inchisoare. În baza art.67 alin.1 Cod penal, aplică inculpatului ,pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b Cod penal (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) ,g(dreptul de a ocupa fubctia ,de a exercita profesia de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii )si k(dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept ) pe o durată de 1 (un)an. Dispune suspendarea executării pedepsei şi stabileşte termenul de supraveghere pentru o durată de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere : - Să se prezinte la serviciul de probaţiune , la datele fixate de acesta, - Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, - Să anunţe în prealabil , schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea , - Să comunice schimbarea locului de muncă, - Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă, - Să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei, - Să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Bibliotecii Judeţeane ”Ioan N Roman” Constanţa sau Centrul Cultural Judeţean ”Theodor Burada”. Stabileşte ca organ de supraveghere Serviciul de Probaţiune Constanţa. Atrage atenţia inculpatului , Pripişi Ionuţ Corneliu asupra dispoziţiilor art. 96 c.p. privind revocarea suspendării executării pedepsei. Se comunică conform dispoziţiilor legale. Obligă pe inculpatul la suma de 2200 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat care includ şi cheltuielile efectuate în faza de urmărire penală în sumă de 200 lei. Cu apel. Pronunţată astăzi, 07.03.2018, în şedinţă publică“.

Soluţia a fost dată de Dumitra Cornelia, judecător al Tribunalului Constanţa, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii