Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, Tutun şi Ziare SRL, a intrat în faliment

ro

20 Dec, 2018 00:00 4011 Marime text
Societatea comercială Tutun şi Ziare SRL, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, a intrat în faliment!
 
Cristina Belecciu, judecător sindic în cadrul Tribunalului Constanţa, a dispus începerea procedurii falimentului debitoarei SC Tutun şi Ziare SRL, desemnând lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă Kronos Insolv IPURL. În continuare, instanţa a fixat termen administrativ la data de 12 martie 2019.
 
Prin încheierea nr. 1219/14.10.2014 a Tribunalului Constanţa s-a deschis procedura insolvenţei pentru debitoarea Tutun şi Ziare SRL, fiind numit administrator judiciar Cabinet Individual de Insolvenţă Vizitiu Cătălina, care, ulterior, şi-a schimbat forma de organizare în Kronos Insolv SPRL.
 
Întrucât debitoarea şi-a exprimat intenţia de reorganizare a activităţii, în conformitate cu prevederile art. 132, lit. a din Legea nr. 85/2014, debitorul Tutun şi Ziare SRL, prin administratorul special, cu aprobarea Adunării Generale a Asociaţilor, a putut depune în termen de 30 de zile de la data publicării tabelului definitiv al creanţelor în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă planul de reorganizare a activităţii Tutun şi Ziare SRL.
 
Prin adresa transmisă societăţii în data de 28 noiembrie 2017, administratorul judiciar a solicitat administratorului special să menţioneze dacă înţelege să depună plan de reorganizare a activităţii societăţii Tutun si Ziare SRL.
 
„Învederăm creditorilor că, până la data prezenţei convocări, administratorul special nu a răspuns solicitării şi nici nu a procedat la propunerea şi transmiterea unui plan de reorganizare al societăţii debitoare. Menţionăm că a mai fost convocată Adunarea Creditorilor Tutun şi Ziare SRL în data de 12.03.2018, cu aceeaşi ordine de zi, şi s-a hotărât reconvocarea, la solicitarea administratorului judiciar al creditorului Media Service Zawada SRL, care avea nevoie de timp pentru a studia dosarul de insolvenţă a Tutun si Ziare SRL.
 
Ulterior, CII Precup Ecaterina, administratorul judiciar al creditorului Media Service Zawada SRL, a comunicat către Kronos Insolv SPRL contractul de cesiune de creanţă nr. 1/06.07.2018, încheiat între Media Service Zawada SRL şi Media Consulta Internaţional SRL. Deoarece a intervenit cesiunea acestei creanţe, administratorul judiciar Kronos Insolv SPRL a întocmit şi înregistrat la grefa instanţei, în data de 11.09.2018, tabelul definitiv rectificat al creanţelor Tutun şi Ziare SRL, cu înregistrarea cesiunii“, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă.
 
Conform sursei mai sus citate, „având în vedere că tabelul definitiv a fost publicat în BPI în data de 21.11.2017 şi ulterior rectificat şi publicat în BPI în data de 27.09.2018, iar administratorul special al debitoarei nu şi-a îndeplinit obligaţia depunerii unui plan de organizare, administratorul judiciar propune trecerea la procedura de faliment a debitoarei“.
 
„Faţă de punctele de vedere exprimate în scris şi ca urmare a analizării voturilor primite în scris prin corespondenţă, Adunarea creditorilor hotărăşte trecere la procedura de faliment a debitoarei Tutun şi Ziare SRL“, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă.
 
Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, SC Tutun şi Ziare SRL are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Ion Roată.
 
Asociaţi persoane juridice sunt KLD Services SRL, cu sediul pe aleea Muzicii, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%, şi Sorin Strutinsky, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%. Firma are ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata nespecializat“. 
 
Reamintim că Tutun şi Ziare SRL, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky este, din 2014, în insolvenţă. Înfiinţată în 1997, aceasta a avut vârful economic în anul 2012, când a devenit cel mai mare distribuitor engros ce activa pe piaţa din România. Începând cu anul 2014, societatea a intrat în imposibilitatea de a achita obligaţiile curente şi datoriile către furnizori. 
 
Citeşte şi:
 
Cum a dispărut Hiparion Distribution SA, unul dintre principalii distribuitori de ziare şi reviste din România
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii