Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr l-a ameninţat pe un bărbat din Năvodari că îl va omorî. Cât timp va sta după gratii

ro

18 May, 2019 00:00 1349 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanţa se află examinarea cauzei privindu-l pe inculpatul B. R. G., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Între inculpatul B. R. G. şi persoana vătămată R. I. V. există un conflict mai vechi generat de neînţelegerile celor doi cu privire la valoarea unui imobil cumpărat de persoana vătămată de la mama inculpatului. Persoana vătămată R. I. V. a ieşit, împreună cu concubina sa, martora C. A. din magazinul Lidl din oraşul Năvodari, jud. Constanţa, şi amândoi s-au îndreptat spre autoturismul personal, aflat în parcarea magazinului. În acest moment, persoana vătămată R. I. V. şi martora C. A. s-au întâlnit cu inculpatul B.R.G., care era însoţit de două persoane de sex masculin, rămase neidentificate. Inculpatul B. R. G. i-a spus persoanei vătămate să ajungă la o înţelegere cu mama sa în legătură cu imobilul, i-a adus mai multe injurii lui R. I. V. şi l-a scuipat, aspecte relatate de inculpat în faţa instanţei de judecată. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul a ameninţat-o pe persoana vătămată R. I. V. cu acte de violenţă şi cu moartea, aspect ce rezultă din declaraţiile persoanei vătămate coroborate cu declaraţiile martorei C. A. Elementul material al infracţiunii a fost realizat prin viu grai, inculpatul spunându-i persoanei vătămate că-l va agresa şi-l va omorî.
 
La data comiterii infracţiunii, R. I. V. avea vârsta de 55 de ani, dar intensitatea şi atitudinea inculpatului l-au alarmat în aşa mare măsură încât s-a simţit nevoit să apeleze SNUAU 112. Actele de ameninţare au fost realizate în public, de faţă cu alte persoane (care nu au fost însă identificate) şi  cu concubina persoanei vătămate, martora C. A., ceea ce denotă îndrăzneala inculpatului şi conferă faptei o gravitate sporită.
 
Conform fişei de cazier din data de 23.03.2016, acesta a mai fost cercetat penal,  dispunându-se neînceperea urmăririi penale împotriva sa şi amendarea administrativă, în condiţiile vechiului cod penal, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
 
Inculpatul a fost condamnat la data de 9 mai 2019, la cinci ani de la comiterea faptei, la trei luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare cu executare.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii