Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un psiholog din Constanţa, condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare

ro

29 Dec, 2018 00:00 1308 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus ieri condamnarea unui psiholog din Constanţa la cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare (contopire cu alte pedepse). Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Psihologul a fost trimis în judecată în cauze separate atât de către procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cât şi de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.
 
Într-una dintre aceste dosare, procurorii DNA arată că, „în perioada aprilie - mai 2017, inculpata, în mai multe rânduri şi la diferite intervale de timp, a pretins şi a primit, de la două persoane (martori în cauză), suma de peste 10.000 euro. În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice şi că îl poate determina pe acesta să dispună angajarea unuia dintre martori şi a unei alte persoane în cadrul aceleiaşi instituţii“.
 
În cel de-al doilea rechizitoriu întocmit, procurorii DNA precizează că „în perioada aprilie - august 2017, inculpata, în mai multe rânduri şi la diferite intervale de timp, a pretins şi a primit de la o persoană (martor în cauză) mai multe sume de bani totalizând circa 70.000 lei (echivalentul a aproximativ 15.000 euro)“.
 
„În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influenţă asupra unor persoane din cadrul Şantierului Naval Constanţa, Universităţii Maritime Constanţa, Autorităţii Navale Române şi Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale, pe care le poate determina să creeze anumite facilităţi martorului: angajarea pe postul de operator dană, promovarea unor examene, obţinerea unui brevet de marinar etc.“, conform actului de sesizare a instanţei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii