Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist din Valu lui Traian a refuzat 800 de euro mită! Condamnări

ro

26 Sep, 2021 14:49 4933 Marime text

 
Tribunalul Constanța a decis condamnarea cetățeanului prins în flagrant, în luna 22 februarie 2021, în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 800 de euro unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian – I.P.J. Constanța.
 
Inculpatul (N.P.) a luat un an si opt luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de dare de mită.

Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunitătii pe o perioadă cuprinsă de 60 zile, la Primăria Valu lui Traian sau la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta.
 
În același dosar, un alt inculpat a primit trei ani cu executare (contoire cu o altă pedeapsă)
 
Tot prin decizia de condamnare, Tribunalul a mentinut măsura sechestrului asigurator luată prin ordonanta din data de 24.02.2021 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanta, asupra sumei de 800 de euro, remisă cu titlu de ,,mită”, lucrătorului de politie din cadrul Postului de Politie Valu lui Traian, la data de 22 februarie 2021.
 
Instanța a confiscat suma de 800 de euro consemnată la UniCredit Bank - Sucursala Constanța.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Conform polițiștilor anticorupție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu, polițistul a depistat în trafic un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din localitate fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie.
 
Acesta, împreună cu ceilalți trei pasageri din autoturism au fost conduși la sediul postului de poliție, în vederea luării măsurilor legale privind circulația pe drumurile publice. Ulterior, unul dintre pasagerii din autoturism i-a promis agentului de poliţie suma de 800 de euro pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.
 
Polițistul a formulat imediat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii