Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist din Constanța, sub control judiciar pentru că ar fi bătut un avocat

ro

06 Sep, 2019 16:55 2844 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în data de 06.09.2019, au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul P.T., lucrător de poliție din cadrul Poliției Stațiunii Mamaia, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- ultraj judiciar, prev. de art. 279 alin.1, 4 Cod penal și
- purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin.1 și 2 Cod penal,
ambele cu aplic. art. 38 alin.2 Cod penal.

În fapt, s-a reținut că în data de 29 august 2019, fiind în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, inculpatul a agresat pe avocatul G.A. din Baroul Constanța, acesta aflându-se la rândul său într-o cauză, în calitate de membru al baroului.

S-a luat măsura controlului judiciar.

S-a luat în calcul situația stării de fapt, antecedentele disciplinare ale polițistului au demonstrat înclinația polițistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanța, în raportul de evidență psihologică din anul 2018.

Pentru aspectele de natură extrapenală a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
 
Curtea de Apel Constanța precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Avocatul în cauză este Adrian Gheorghiță, din Biroul Constanta. El ne-a declarat că nu se cunoaștea cu polițistul în cauză si ca a fost împins de către acesta în zona pieptului.
"Am depus plângere. Sper ca acest individ să plece din Poliție", a mai precizat avocatul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii