Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist de frontieră a refuzat 1.000 euro mită de la șoferul unui autocar. Ce ascundea acesta

ro

18 Aug, 2020 18:21 1572 Marime text
  • Un polițist de frontieră a refuzat 1.000 euro mită de la șoferul unui autocar pentru a nu lua măsurile legale cu privire la doi cetățeni sirieni.
 
Ofițerii Direcției Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, la sesizarea poliţiştilor de frontieră, au prins în flagrant un cetățean român, şofer al unui autocar, care a oferit suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, unui polițist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, pentru a nu lua măsurile legale cu privire la doi cetăţeni sirieni descoperiţi ascunşi în mijlocul de transport.

Azi, 18 august 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile de intrare în ţară pasagerilor dintr-un autocar ce aparţine unei firme de transport persoane care efectuează curse regulate pe ruta Grecia-Românie.
Cu ocazia formalităţilor, unul din poliţiştii de frontieră prezenţi la control a depistat, în spaţiul destinat odihnei şoferilor, două persoane de sex masculin.

Fiind întrebat despre prezenţa bărbaţilor, unul din cei doi şoferi ai autocarului a declarat faptul că persoanele sunt cetăţeni străini și nu dețin documente de identitate, sens în care i-a oferit poliţistului de frontieră, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale şi pentru a permite continuarea călătoriei cetăţenilor ascunşi.

Imediat, au fost anunţaţi ofițerii Direcției Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu, care, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au prins în flagrant pe şoferul mijlocului de transport care a oferit polițistului din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu suma de 1.000 euro.

În urma sesizării, s-a întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru săvârşirea infracţiuni de dare de mită, precum și trafic de migranți, cele două infracțiuni fiind în concurs.
 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie, transmite DGA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii