Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proces câştigat în instanţă împotriva Casei Sectoriale de Pensii a MAI. Este vizată pensia militară de serviciu!

ro

06 Dec, 2019 00:00 4840 Marime text

Un nou proces câştigat în instanţă împotriva Casei Sectoriale de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne!


Judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au admis în parte acţiunea formulată de reclamantul (...), în contradictoriu cu pârâtul Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne.


Pe care de consecinţă, instanţa a dispus obligarea Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul prin majorarea soldei/salariului de funcţie la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care nu include sporuri şi alte adaosuri, în valoare de 1.450 lei, începând cu data de 01.02.2017 şi până la data de 31.12.2017, potrivit HG nr. 1/2017.


Mai mult, Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne a mai fost obligată la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul prin majorarea soldei/salariului de funcţie la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care nu include sporuri şi alte adaosuri, în valoare de 1900 lei, începând cu data de 01.01.2018 şi până la data de 31.12.2018, potrivit HG nr. 846/2017.


Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne a mai fost obligată la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul prin majorarea soldei/salariului de funcţie la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care nu include sporuri şi alte adaosuri, în valoare de 2080 lei, începând cu data de 01.01.2019, potrivit HG nr. 937/2018.


În continuare, Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne a mai fost obligată la recalcularea pensiei de serviciu de care beneficiază reclamantul, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 223/2015, în sensul de a aplica la cuantumul pensiei stabilite conform art. 28 din Legea nr. 223/2015 sporul pentru pensia suplimentară de 9% prevăzut de art. 108 din Legea nr. 223/2015.


Nu în ultimul rând, Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne a mai fost obligată la plata diferenţelor de pensie rezultate din actualizare şi recalculare, sume ce vor fi actualizate cu rata indicelui de inflaţie începând cu data scadenţei drepturilor şi până la data plăţii efective.


Decizia este executorie de drept! Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.


Citeşte şi:

Este oficial! Cei care au lucrat în condiţii deosebite se pot pensiona mai devreme, pe baza noii legislaţii

Au fost stabilite drepturile animalelor de serviciu după „ieşirea la pensie“. Iată ce se întâmplă cu ele de la 1 ianuarie 2020!

Decrete semnate de preşedintele României Un chestor de poliţie, un procuror militar, şi doi judecători ies la pensie.

Ceremonie de înaintare în grad la Brigada 9 Mecanizată ”Mărăşeşti”. Comandantul marii unităţi avansat la gradul de general de brigadă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii