Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un năvodărean a distrus telefonul fiicei sale. Judecătoria Constanţa a emis ordin de protecţie împotriva lui

ro

11 May, 2019 00:00 1380 Marime text
Situaţie mai puţin obişnuită la Năvodari. În data de 8 mai 2019, Judecătoria Constanţa a emis un ordin de protecţie împotriva unui bărbat din oraşul Năvodari, după ce acesta ar fi distrus telefonul fiicei sale. Astfel, bărbatul nu mai are voie să se apropie la 50 de metri de locuinţa şi şcoala fetei, pentru o perioadă de trei luni.
 
Pe rolul instanţei s-a aflat cauza civilă privind pe reclamanta G.A. în contradictoriu cu pârâtul M.N. şi cu autoritatea teritorială Primăria Municipiului Constanţa - Serviciul de Autoritate Tutelară, având ca obiect ordin de protecţie. Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa la data de 3.05.2019, reclamanta G. A., prin reprezentant G. M., prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, a solicitat emiterea unui ordin de protecţie împotriva pârâtului M. N., tatăl său.
 
În motivarea în fapt a cererii, reclamanta a arătat că pârâtul a avut mai multe manifestări agresive la adresa sa, constând în violenţă fizică, distrugere. Potrivit cererii, în data de 1.05.2019, bărbatul s-a manifestat violent fizic şi verbal faţă de fiica sa, distrugându-i telefonul mobil.
 
Măsurile care se solicită a fi dispuse prin ordinul de protecţie sunt următoarele: obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 50 de metri faţă de persoana reclamantei G. A., faţă de locuinţa acesteia situată în Năvodari şi faţă de Unitatea de învăţământ - Şcoala nr. 17 din Constanţa. La data de 2.05.2019 a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, până la data de 8.05.2019.
 
Motivele care au determinat emiterea ordinului de protecţie provizoriu sunt comportamentul violent fizic şi verbal în raport cu membrii familiei sale şi cu fiica sa. În ceea ce priveşte ultimul eveniment violent ce a avut loc între părţi, potrivit declaraţiei unui martor, rezultă că pârâtul, în data de 1.05.2019, a fost violent cu reclamanta din prezenta cauză (fiica sa) în timp ce se aflau în vizită la mătuşa reclamantei, sora pârâtului. Instanţa reţine că anterior evenimentului din data de 1.05.2019 au mai existat neînţelegeri între părţile din dosar, pârâtul devenind violent faţă de fiica sa, pe fondul consumului de alcool.
 
Judecătoria Constanţa a decis emiterea unui ordin de protecţie împotriva pârâtului M.N. pentru o perioadă de trei luni de la data pronunţării hotărârii, fără somaţie sau trecerea unui termen, respectând cerinţele reclamantei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii