Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un mort şi şapte răniţi, la Agigea! Pedeapsă micşorată pentru un cetăţean chinez, care a fugit din ţară

ro

19 Feb, 2019 00:00 1403 Marime text
Un cetăţean chinez, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat ieri la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Decizia este definitivă.
 
În primă instanţă, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis condamnarea inculpatului la şapte ani de închisoare, însă ieri Curtea de Apel Constanţa a micşorat pedeapsa la doi ani de detenţie.
 
Totodată, judecătorii au majorat cuantumul daunelor morale la care a fost obligată partea responsabilă civilmente (…) către părţile civile (…) de la 15.000 euro fiecare la 20.000 euro, fiecare la cursul oficial al BNR la data plăţii.
 
„Majorează cuantumul daunelor morale la care a fost obligată partea responsabilă civilmente (…) către părţile civile (…) de la 5.000 euro la 10.000 euro fiecare la cursul oficial al BNR la data plăţii“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Reamintim că inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la începutul lunii aprilie 2017.
 
În actul de sesizare a instanţei, magistraţii arată, printre altele, că la începutul lunii aprilie august 2014, în localitatea Agigea a avut loc un accident rutier soldat iniţial cu opt victime. Ulterior evenimentului, una dintre persoanele implicate în accident a decedat.
 
Expertiza a stabilit că vinovat de producerea accidentului se face cetăţeanul chinez, care a efectuat manevra de întoarcere, prin loc neregulamentar, nerespectând semnificaţia marcajului linie dublă continuă. În acest context, maşina condusă de cetăţeanul chinez a lovit un alt autoturism.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii