Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost consilier juridic, condamnat în dosarul Retrocedărilor din Constanța, nu va fi eliberat condiționat

ro

27 Jul, 2021 00:00 2701 Marime text
 
  • Cristian Talpău a fost condamnat la patru ani de închisoare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. 
 
Cristian Talpău, fost consilier juridic, condamnat în celebrul dosar al Retrocedărilor din Constanța, nu va fi eliberat condiționat!
 
Luni, 26 iulie 2021, Tribunalul Constanța i-a respins cererea privind liberarea condiţionată, ca nefondată.
 
Decizia tribunalului este definitivă.
 
Cristian Talpău a fost condamnat, prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, la patru ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
Tot în acest dosar, Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost condamnat la nouă ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și constituire a unui grup infracțional organizat, iar Nicușor Daniel Constantinescu, fost consilier municipal și fost președinte al CJC, la cinci ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și constituire a unui grup infracțional organizat. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Radu Mazăre insistă să fie pus în libertate și transferat în Madagascar! Cine va lua decizia finală
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii