Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost avocat din Baroul Constanţa a cerut să fie eliberat. Decizia Tribunalului

ro

28 Aug, 2020 00:00 2407 Marime text
  • Executarea pedepsei a început la data de 04 iulie  201 8 și urmează să expire la data de 18 august 2021.

Sorin Şandru, fost avocat în cadrul Baroului Constanţa, a cerut judecătorilor de la Tribunalul Constanța să fie eliberat condiționat! Magistrații au respins solicitarea avocatului, hotărârea fiind una definitivă.
 
Sorin Şandru, fost avocat în cadrul Baroului Constanţa, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Sorin Şandru a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Hotărârea este definitivă. Executarea pedepsei a început la data de 04 iulie  201 8 și urmează să expire la data de 18 august 2021.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanţa, arată că, „în luna iulie 2014, inculpatul Şandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraş de pe raza judeţului Constanţa şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice“. Totodată, „inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă“.
 
„Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, mai arată procurorii.
 
Citește și
 
Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, condamnat la închisoare cu executare (document)

Crimă la Mangalia! Opt ani de închisoare și daune de aproape un sfert de milion de euro

#ConstanțaAltfel
Soarta parcărilor publice din Constanța, în mâinile judecătorilor. Azi s-ar putea decide suspendarea hotărârii privind plata parcării

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii